Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 17 jun 2017

Café de Bayonne: Baskische gerechten in hartje Scheveningen

De patissiers achter de leuke hotspot Meneer Chocola in Scheveningen hebben ook een restaurant! Bij Café de Bayonne – direct naast Meneer Chocola – serveren ze samen met hun chefs heerlijke Baskische gerechten.

Surf’s up

Surfend langs de Baskische kust kwamen eigenaren Boris en Ted de lekkerste gerechten tegen. Die serveren ze nu ook bij Café de Bayonne. Pintxos, plateaux met de lekkerste hammen, kazen en olijven of met allerlei soorten tapas.

Want zeg je Baskenland, dan zeg je natuurlijk tortilla de patatas (aardappeltortilla), moules Espagnol, jamon Iberico, pimientos de Padron of almejas (kokkels in witte wijn).

Café de Bayonne

Salade de Bayonne

Die staan allemaal op de kaart, evenals ceviche van zeebaars met rode biet, zeekraal, radijs en brioche, een hartige tarte tatin met tomaat en de soupe de la semaine (soep van de dag).

En – mag niet missen – salade de Bayonne staat er natuurlijk ook bij. Dat is een klassieke Franse salade met Bayonne-ham, noten en geitenkaas.

Café de Bayonne

Plats de résistance

Meer zin in een bordje van ‘t een of ander? Plats de résistance noemen ze ze hier: bavette met aubergine compote, patatas, asperges en truffeljus. Of een hele artisjok met truffelcrème, vinaigrette en mosterdmayonaise.

Kortom: keigoed toeven op z’n Spaans-Frans. En dat gewoon hartje Scheveningen. Neem je surfpak mee.

Café de Bayonne is van woensdag t/m zondag geopend vanaf 17:00 tot 23:00 uur.

Café de Bayonne
Bron: Café de Bayonne

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Café de Bayonne: Baskische gerechten in hartje Scheveningen
Sluiten