Redactie
Redactie Drinken 26 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Wordt ijskoffie met kokoswater het nieuwe zomerdrankje?

Onlangs spotten we een zomerdrankje dat we ervoor nog nooit eerder hadden gezien: ijskoffie met kokoswater. Nu zijn we dol op ijskoffie en in de zomer gaan er ook liters kokoswater bij ons doorheen. Maar een combinatie van de twee…?

Waar we zomers altijd genieten van onze variant met melk, is een meer basic variant met een smaakje ook heerlijk. In dit recept wordt dan ook gebruik gemaakt van kokoswater. Zolang je de kokos subtiel proeft, geeft het een heerlijk aroma en krijg je een extra zomers effect.

Hoe maak je dit zomerdrankje zelf?

Het is eigenlijk heel simpel en je kunt het zelfs op verschillende manieren maken. Het belangrijkst is dat je goede kwaliteit koffie gebruikt en kokoswater zónder extra smaakje.

Zet vervolgens een loeisterk kopje koffie (veel sterker dan een espresso) zodat je een soort concentraat overhoudt. Dit kun je doen met een automatisch apparaat, maar ook met een cafetière of oploskoffie.

Koel vervolgens de koffie af met ijsblokjes en leng naar smaak aan met gekoeld kokoswater. Een heerlijk zomerdrankje is geboren! Hou je van iets zoeter? Voeg dan eventueel een siroop toe.

Ijskoffie

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.