Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 1 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

7x culinaire cadeau-ideeën voor Moederdag voor alle moeders die van eten en/of koken houden

Heb je nog géén idee wat je voor Moederdag als cadeau moet gaan inslaan voor je liefste (culinaire) mama? Culy to the rescue! Wij verzamelden 7 culinaire cadeautjes voor alle moeders (of moederfiguren) die van eten en/of koken houden.

Wanneer is Moederdag?

Omdat we weten dat je nu haastig in je agenda gaat zoeken wanneer het precies Moederdag is, gooien we die er maar meteen in: op zondag 12 mei valt ‘ie dit jaar. Tijd dus voor wat cadeau-ideeën voor alle moeders die

7x ideeën voor een Moederdag-cadeau

1. Peugeot pepermolen

Wedden dat je moeder nog nooit zo’n mooie pepermolen heeft gezien? Peugeot staat bekend om zijn kwalitatieve peper-en zoutmolens en van deze mooie Boréal pepermolen in ‘praliné roze’ worden we dan ook nog eens heel blij. Deze onmisbare keukentool is op diverse plekken te koop, o.a. bij de Bijenkorf.

Peugeot pepermolen
Culy.nl

2. De nieuwste Hendrick’s Gin

Hendrick’s weet ons altijd mee te voeren naar betoverende werelden waar onze fantasie wordt geprikkeld. Ze hebben nu weer een nieuwe limited edition gin gelanceerd: de Hendrick’s Grand Cabaret-gin. Hun meesterdistiller Lesley Grace (toffe vrouw!) vond haar inspiratie dit keer in spirits op basis van steenfruit die in de 17e eeuw veel opdoken op feestjes in Parijs. Verwacht in deze gin dus decadente tonen van steenfruit en zoete kruiden.

Hendrick's gin limited edition
Culy.nl

3. Brievenbus friandises van Simone

Wij blijven fan van de prachtige handgemaakte friandises van Patisserie Simone. En elk seizoen is er weer een andere mooie themabox, zoals nu bijvoorbeeld in het thema ‘Sunshine’ met mango & passievrucht pâte de fruits en madeleines in citroen-poppyseeds.

Geen moeder die hier niet blij van gaat worden, mark our words. Omdat ze door de brievenbus kunnen, is het ook een handig cadeau voor moeders die op grote afstand wonen.

Het állerleukste cadeau per post: brievenbus friandises van Patisserie Simone

Patisserie Simone
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. H&M T-shirt “fruit du marché”

Voor alle moeders die stiekem dromen van een leven in een dorpje in Frankrijk – of een vakantie: dit heerlijke T-shirt van H&M.

H&M T-shirt moederdag
H&M

5. Mamagaai Bier

De Amsterdamse bierbrouwers van Bird Brewery hebben niet alleen een passie voor bier, maar ook voor vogels. En dat sijpelt dus altijd op vrolijke wijze door in de etiketten van hun bierflesjes. Hun ‘Mamagaai’ vonden wij wel een toepasselijk flesje (à 75 cl, dus een wat grotere) voor Moederdag. Een witbier dat fris, fruitig en tropisch smaakt; perfect passend bij zalm, toast en jonge geitenkaas. O.a. te koop bij Jumbo en Drankdozijn.

Bird Brewery Mamagaai
Bird Brewery

6. Luxe chocoladetruffels

Soms wil je een praktisch cadeau, maar soms wil je ook gewoon een luxe cadeau dat je niet zo snel voor jezelf zou kopen (maar wel héél graag zou willen hebben). Entrée luxe chocoladetruffels van de Britse chocolademakers Charbonnel Et Walker, in smaken als biscuit-praliné, strawberry & cream of met roze Himalayazout (verkrijgbaar bij de Bijenkorf). Wij zouden voor de pistache gaan.

Luxe chocoladetruffels
Bijenkorf

7. Roze drinkglazen van H&M

Roze drinkglazen die je zo lekker kunt stapelen in je altijd te volle keukenkastjes. Voor la vie en rose.

Roze drinkglazen
H&M

Meer cadeau-ideeën (voor je moeder of voor jezelf):

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.