Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 15 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste cadeaus voor wijnliefhebbers (van puzzel tot proeverij!)

Flessen wijn kun je altijd cadeau geven (wij zeggen: graag zelfs!), maar waar kun je wijnliefhebbers nog meer mee verblijden? Wij goten onze beste tips in een overzicht.

Meer cadeaugidsen van Culy: de leukste cadeaus voor croissant-fans en de leukste cadeaus voor snackfans.

Cadeaus voor wijnliefhebbers

1. Urban Wine Tasting Chateau Amsterdam

We schreven er al eerder over: de nieuwe locatie van Chateau Amsterdam is niet alleen indrukwekkend, ze hebben er meteen ook een fantastisch Italiaans restaurant aan gekoppeld. Reden genoeg dus om er eens een bezoekje aan te brengen, al helemaal als je er ook nog een Urban Wine Tasting bijboekt.

En laat dat laatste nou net een schitterend cadeau-idee zijn. Tijdens deze proeverij krijg je zeven favoriete wijnen van de wijnmakers en geven ze je een unieke blik achter de schermen van het wijn-maken.

Een Urban Wine Tasting van Chateau Amsterdam is te boeken via de website van Chateau Amsterdam. 

2. Chenin Chenin natuurwijn abonnement

Elke maand nieuwe natuurwijnen ontdekken? Chenin Chenin maakt het je wel erg makkelijk met hun natuurwijn abonnement. Je kiest zelf of je maandelijks twee, vier of zes nieuwe wijnen wilt ontvangen. De wijnen zijn afkomstig van kleine producenten en daarmee is zo’n abonnement meteen het perfecte cadeau voor wijnliefhebbers.

Het natuurwijn abonnement van Chenin Chenin is online te bestellen via de webshop. 

3. Wijnstoppers om blij van te worden

We spotten ze bij het Amsterdamse Tuig van de Tichel: wijnstoppers met Pikachu, dino’s, unicorns of windmolens. Sindsdien krijgen we ze niet meer van ons netvlies en willen we ze dan ook cadeau doen aan iedereen die een oppepper kan gebruiken.

De wijnstoppen zijn te koop in de fysieke winkel van Tuig van de Tichel

4. Stijlvolle wijnkaraf

Zo stijlvol, zo iconisch en zo elegant: een wijnkaraf waarmee wijn niet alleen decanteert maar ook erg mooi presenteert. Wat ons betreft is het model van Sagaform het perfecte tijdloze exemplaar, met de groeten uit Scandinavië.

De decanteerkaraf van Sagaform is onder meer te koop via De Bijenkorf. 

 

Karaf als illustratie van cadeaus voor wijnliefhebbers
Bron: De Bijenkorf

5. Coravin

De crème de la crème onder de cadeaus voor wijnliefhebbers moet wel de Coravin zijn. Met dit handige wijnsysteem penetreer je de kurken van je mooiste flessen met een soort naald, zodat je die exclusieve fles niet volledig hoeft te openen om ze te proeven.

Een Coravin is onder meer te koop via De Bijenkorf.

Coravin als voorbeeld van cadeaus voor wijnliefhebbers
Bron: De Bijenkorf

6. Eto

Ons oog viel laatst op eto: een systeem om geopende wijn te bewaren zonder dat de smaak verloren gaat. Het belangrijkste kenmerk van dit afsluitsysteem is dat het oxidatie voorkomt. Hoe het werkt? Schenk een glas van je favoriete wijn uit en plaats het eto-systeem op de fles.

Duw het bovenste deel van de stop op de fles zodat de afsluiting vacuüm trekt. Bewaar je je fles vervolgens op een koele, donkere plaats, dan blijft de smaak van je wijn onaangetast. Handig, en nog in ‘n mooi design ook!

Het eto wijnsysteem is online te koop via de webshop van eto.

eto wijnsysteem
Bron: eto Wine

7. Wijnpuzzels

”Schenk een glas chenin blanc in, zet je telefoon op stil en ontspan met deze te gekke puzzel”, dat is hoe Le Club des Vins hun wijnpuzzels omschrijft. Sindsdien kunnen wij aan niks anders denken en willen we alleen nog maar puzzelen en over wijn leren, met wijn erbij dus. Goed om te weten: er zijn verschillende puzzels die elk verschillende wijnregio’s uitlichten.

De wijnpuzzels van Le Club des Vins zijn te online te koop via hun webshop. 

Wijnpuzzel van Le Club des Vins
Bron: Le Club des Vins

8. Wijntrui

Recente ontdekking van de Culy-redactie: op de website van Cocktailored kun je de leukste wijnmerch scoren. Van T-shirts met ‘Riesling’ tot hoodies met ‘Cava’ of deze roze trui met ‘Pet Nat’: wij zouden liefst de hele collectie willen opkopen.

De wijntruien van Cocktailored zijn online te bestellen via hun webshop. 

Wijntrui ter illustratie van cadeaus voor wijnliefhebbers
Bron: Cocktailored

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.