Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 19 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De leukste cadeaus voor croissant-fans

De croissant is hot! Niet eerder genoot het Franse duizend laagjes-kunstwerk zoveel fans en was het zo’n foodie-icoon. Geen wonder dat bedrijven erop inspringen en de leukste gadgets (en cadeautjes) maken met croissants. Culy besloot het wereldwijde web onveilig te maken en verzamelde de leukste cadeaus voor croissant-fans voor je.

Voor je moeder, de buurvrouw of de banketbakker die je croissantje dagelijks heerlijk bereidt.

Meer cadeaugidsen van Culy: de leukste cadeaus voor wijnliefhebbers en de leukste cadeaus voor snackfans.

Deze loungestoel in de vorm van een croissant wil je hebben

Croissant theedoeken

Ook Nederlands grootste en bekendste warenhuis springt goed in op de croissant-trend. Ze verkopen namelijk thee- en handdoeken met daarop een croissant-print. Kun je tijdens het handen afdrogen telkens wegzwijmelen bij die Franse boterige klassieker.

cadeaus voor croissantfans hema theedoek
Bron: Hema

> Naar cadeau: Croissant theedoek van de HEMA

Croissant kaarten

Voor je geliefde, je zieke zusje die zo van croissants houdt of voor de bakker die dag in dag uit je perfecte Franse delicatesse bereidt: deze kaartenset is het perfecte cadeau voor croissant-fans.

cadeaus voor croissantfans junique
Bron: Juniqe

> Naar cadeau: Croissant wenskaartenset van Juniqe

Croissant kandelaar

De wintermaanden roepen om sfeer. Dat doe je met versgebakken croissants (of een appeltaart) in de oven voor de geur. Maar ook met her en der gezellige lichtjes en ander huiselijk siervuurwerk. Deze croissant-kandelaar helpt je daar een handje bij!

cadeaus voor croissantfans sissy boy
Bron: Sissy Boy

> Naar cadeau: Croissant kandelaar van Sissy Boy

Croissant kerst ornament

Als er een merk is dat het goed doet voor foodies en de kerstgedachte, dan is het Vondels wel. Elk jaar hebben zij opnieuw een weelde aan kerstornamenten die in het teken staan van eten. Zijn het geen frituurpannetjes, kroketten, kazen of aubergines, dan wel croissants. Drie keer raden wat er bij ons in de boom hangt dit jaar!

cadeaus voor croissantfans vondels
Bron: De Bijenkorf

> Naar cadeau: Croissant kerst ornament van Vondels

Croissant bordje

Croissantjes serveren doe je natuurlijk… Uit het vuistje. Maar wil je de boel nu toch deftig aankleden óf gewoon een goed excuus hebben voor een nieuw bordje in je serviesverzameling, dan is dit exemplaar wel een héle mooie.

cadeaus voor croissantfans bol
Bron: Bol.com

> Naar cadeau: Croissant bordje van Riviera Maison

Croissant lamp

Oké, eerst denk je misschien “jakkes,” maar even later wordt het steeds leuker. Deze croissant lamp lijkt namelijk net echt. Maar hij is echt nep. Het lampje erin laat de croissant oplichten alsof ‘ie doordrenkt met roomboter in de oven ligt te glinsteren. Niets is minder waar helaas en hij geeft ook geen heerlijke geur af. Maar, hij staat wel leuk in je interieur!

cadeaus voor croissantfans lampje
Bron: Fruugo

> Naar cadeau: Croissant lampje

Houten croissant speelgoed

Ook de jongste croissantfans onder ons mogen kennis maken met deze heerlijke luchtige delicatesse. Al is deze variant niet zo luchtig, leuk is ‘ie wel. Dit croissant-speelgoed is zeer geschikt voor foodies in de dop. Leeftijd zo rond de één à drie, maar ook op ‘t bureau van een volwassene doet deze croissant het erg goed.

cadeaus voor croissantfans sostrene
Bron: Sostrene Grene

> Naar cadeau: Croissant speelgoed van Sostrene Grene

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.