Redactie
Redactie Inspiratie 14 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

Hoe de Hemsley-zusjes de wereld veroveren met hun manier van gezond leven

Neem twee prachtige zussen, een rijke culinaire achtergrond, een natuurlijke liefde om mensen te helpen, een visie op eten die anders is dan de meesten gewend zijn en je hebt een recept voor succes. Jasmine en Melissa Hemsley zijn hiervan het levende bewijs en brengen na hun succesvolle blog volgend jaar een tweede kookboek op de markt. 

Culy sprak de zusjes in hun woonplaats Londen onder het genot van een smaakvolle lunch. Vanaf het moment dat ze binnenkomen zijn de twee opgewekt en enthousiast, en vertellen ze ons alles wat me maar willen weten. En dat ondanks dat ze vrij moe ogen met een glimlach van oor tot oor, toegewijd om ons precies uit te leggen waar zij voor staan.

Hoe het is begonnen

Het was zes jaar geleden toen de uit de Filipijnen afkomstige Jasmine werd gevraagd om een vriend te helpen gezonder te leren eten, en met succes. Op dat moment werkte ze nog als model, maar twijfelde ze of dit wel de juiste keuze voor haar was. Naar mate steeds meer merkten dat haar gedachte over eten en alles daarom heen om je goed te voelen werkte, besloot ze dat het tijd werd voor een volgende stap.

Ze schakelde de hulp in van zusje Melissa, die ook van koken houdt en er precies hetzelfde over denkt. Om meer en meer mensen te kunnen helpen besloten ze een blog te starten, waarop ze recepten zouden posten maar ook zouden vertellen wat belangrijk is om gezond te zijn, zowel fysiek als mentaal.

Niet veel later werden ze opgemerkt door Vogue en sindsdien is het allemaal vrij snel gegaan: van blogs tot kookboeken en van een eigen keukengadget tot een nieuw televisieprogramma, het gaat de meisjes Hemsley voor de wind.

Gezond leven

Jasmine en Melissa zijn van mening dat gezond leven met name wordt beïnvloed door drie punten:

Voeding: vermijd gluten, granen en geraffineerde producten als suiker, kant-en-klaar maaltijden en magere varianten op the real deal. En eet juist natuurlijke, makkelijk verteerbare producten in hun pure vorm, ook al bevatten ze veel vetten of koolhydraten.

Kauwen: eet langzaam en kauw meer dan je in eerste instantie denkt dat nodig is.

Slaap: zorg voor voldoende slaap

Saai zou je denken? Niet dus. Hoewel ze aardig wat productgroepen hebben afgezworen, geven ze zelf aan überhaupt pasta (om maar een voorbeeld te noemen) niet meer lekker te vinden. Daarbij zorgen ze er te allen tijde voor dat hun eten lekker is en – zoals ze het zelf perfect verwoorden – “packed with flavour”.

Van soep tot stoof

Fan zijn ze van het eten van veel groenten (het liefst tot noodles of courgetti gedraaid met hun zelf ontworpen spiralizer), maar ook vlees en vis raden ze aan en dan het liefst in de vorm van een soep of stoof. Hun bekendste gerecht is dan ook bone broth: een intense vleesbouillon die urenlang (soms wel 24 uur) heeft getrokken.

Daarbij vinden ze het minstens zo belangrijk dat je de tijd neemt om te eten én te kauwen. Want alleen daardoor kunnen je darmen het eten goed verteren, wat weer een positief effect heeft op de rest van je lichaam. En we moeten ze gelijk geven, want als je met ze aan tafel zit werkt hun positieve energie aanstekelijk.

En nu?

Hun eerste boek Hemsley+Hemsley ligt al even in de winkels, maar volgend jaar verschijnt er een tweede boek. Ook zijn ze nu druk bezig met de opnames voor een televisieprogramma waarin ze hun recepten koken en anderen inspireren om gezonder te leven.

Ondertussen gaan ze vrolijk verder met hun blog, waarop je pagina’s vol recepten vindt die passen binnen hun ideologie. Want dat is wat ze het belangrijkst vinden: mensen inspireren om gezonder te eten, meer energie te krijgen en vooral blij te zijn met wie ze zijn.

Foto’s door Nick Hopper © 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.