Culy
Culy Inspiratie 16 maart 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 12

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage-v2

1. Voor de special butterflies die gewoon mineraalwater te gewoon vinden, is er nu zwart mineraalwater van blk. uit Canada. Dit sterk alkalische water is zwart door ‘fulvinemineralen’ (die moesten wij ook even opzoeken), niet door kleurstoffen. Volgens de maker ‘geheel zonder koolhydraten, calorieën, suikers en cafeïne’, maar dat lijkt ons logisch, aangezien het water is. Desalniettemin: een aanwinst op je tafel. Een fles van 500 ml kost € 4,90 en is binnenkort te koop in Nederland.

2. De knappe zusjes Jasmine en Melissa Hemsley hebben een geweldig kookboek gemaakt voor iedereen die van lekker eten houdt en zich goed wil voelen. Ze zijn nogal anti-suiker, maar dat maken ze ruimschoots goed met allerlei andere lekkere ingrediënten. Zo willen wij ook wel gezond eten! Hemsley + Hemsley ligt nu voor €29,95 in de (digitale) boekwinkel.

3. Een jubileum? Daar moet op gedronken worden! En dat doet cognachuis Hennessy uiteraard in stijl. Zij vieren hun 250-jarig bestaan met speciale Hennessy 250 Collector’s Blend. De masterblender van het huis Hennessy – Yan Fillioux – werkte al sinds 2010 aan de blend. Dat belooft wat… In zeer beperkte oplage verkrijgbaar bij geselecteerde slijterijen voor € 450,-.

4. Rotterdam had er al een, maar nu is ook de eerste stroopwafelwinkel van Amsterdam geopend! En wel op de Westermarkt 7 in Amsterdam, om de hoek van het Anne Frank Huis. “Stroopwafel Heaven is een paradijs voor stroopwafelliefhebbers met beneden de winkel waar stroopwafels, naar traditioneel Gouds recept, vers bereid worden”, aldus de eigenaren. Er zijn ook allerlei varianten te koop: zelfs glutenvrije wafels! Pas wel op dat je niet over de hordes toeristen struikelt…

5. Mag natuurlijk niet ontbreken, want hier worden we nog elke week blij van: ons eigen Culy Food Festival. Je gaat ons toch niet vertellen dat je als vaste Culy-lezer nog geen kaartjes hebt, hè?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 12
Sluiten