Redactie
Redactie Inspiratie 25 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: Captains Dinner maken, maar dan 2.0

Captains Dinner: wie kent dit ouderwetse gerecht nog? Kapucijners in de hoofdrol, met uitgebakken spekjes, uitjes, piccalilly en meer lekkers. Maar dat kan beter, dacht Luc Kusters, chefkok van restaurant Bolenius*.

Hij liet zich inspireren door de smaken van het klassieke Captains Dinner, maar maakt er een 21e eeuws-gerecht van met gebruikmaking van moderne technieken en de fijne tafelzuren van Kesbeke.

Luc’s versie van het Captains Dinner

Gepofte knolselderij, gepoft op 180 graden in de oven, vormt de basis van het gerecht. En uiteraard de beroemde kapucijners, maar dan kort geblancheerd én dubbel gedopt. Even een werkje, maar dan zijn ze wel het állerlekkerst. Luc noemt het ‘groentekaviaar’. Daarbij appelmoes als garnituur, gemaakt van zurige Hollandse Granny Smith-appels.

En de ster van het gerecht: pekelvlees, gemaakt van het diamantstuk, misschien wel het meest lekkere stukje vlees van het rund. 24 uur gepekeld in het zout, en vervolgens 12 uur lang sous-vide gegaard op 64 graden. Vervolgens wordt het afgekoelde gare vlees nog kort even aangebakken voor een krokant korstje. Wauw!

Misschien allemaal niet zo eenvoudig om thuis na te maken, maar wel ontzettend inspirerend om deze Captains Dinner 2.0 te zien!

Captains Dinner

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.