Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 9 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom we houden van het YouTube-kanaal DancingBacons

Er zijn inmiddels zoveel food kanalen op YouTube dat je nog wel ‘ns kunt verdwalen tussen alle reis- en kookvlogs. We willen je daarom op het hart drukken dat je je regelrecht richting het kanaal van DancingBacons begeeft, dat is immers alles waar je naar op zoek bent. Waarom we zo houden van DancingBacons? Dat leggen we heel graag aan je uit.

Van vending machines tot een hotpot ervaring: elke aflevering is 100% genieten. En wij zijn niet de enige fans: het account telt inmiddels ruim twee miljoen abonnees.

Over DancingBacons

Allereerst over het account: DancingBacons draait om -goh- eten. Het is een ‘anoniem’ account, wat betekent dat het niet één zichtbare influencer is die een merk om zichzelf heen heeft gebouwd. Alleen dat is al een verademing.

De persoon achter het account filmt adressen in Azië, voornamelijk Singapore, haar thuisbasis. We zien restaurantbezoeken, snacks uit de supermarkt en innovatieve technieken. Van de ene video worden we nog gelukkiger dan van de ander. Dit is waarom.

Thuis hotpotten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Beeld

Geen vermoeiend snelle cuts waardoor je de video op still wilt zetten. DancingBacons laat zien hoe de ervaring is en dat voelt alsof je er bij bent. Het heeft haast een meditatieve werking (jiggle pancakes!) dus we bingen graag meerdere exemplaren achter elkaar.

Geluid

Vergeet hysterische stock muziek, DancingBacons gaat vol voor het echte werkEn in dit geval willen we niets liever. We zien horen een serveerster zelf de menukaart uitleggen, sissende wagyu en de drankjes die uit een automaat vallen. Brengt ons meteen naar het volgende belangrijke punt.

Vending machines

Ook zo geïntrigeerd door vending machines in landen als Japan en Singapore? Dan kun je je geluk niet op: DancingBacons heeft deze fascinerende machines als rode draad door alle tips heen. Van sashimi tot spaghetti: je ziet het allemaal voorbijkomen.

De grappigste voedselautomaten voor foodies wereldwijd

Instant ramen

Het lijkt wel alsof DancingBacons alles uitlegt wat we ons altijd al afvroegen, of waarvan we niet eens wisten dat we het wilden weten: hoe ziet een robot barista eruit? Wat krijg je geserveerd bij een super-de-luxe Japanse teppanyaki? Wat is het verschil tussen een goedkope of duurdere instant ramen? Kortom: een nieuwe food verslaving erbij.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.