Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 24 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Het ultieme toetje: een croissant met ijs en chocoladesaus

Gaat de croissant met ijs de hype van deze zomer worden? Wel als het aan Bootlegger Coffee Company ligt. Deze koffie-en ijssalon in Kaapstad serveert een nog warm croissantje, belegd met een bolletje ijs, afgemaakt met chocoladesaus.

Ice ice baby!

Dat vanille-ijs maken ze zelf én – heel belangrijk – er wordt geen lucht aan toegevoegd (volgens kenners dé manier om te checken of je ijs veel smaak heeft).

Daaroverheen gaat chocoladesaus en chocoladeschaafsel. De chocolade die ze daarvoor gebruiken komt van de in Zuid-Afrika populaire reep Bar-One: een reep met karamel, nougat en een dikke laag melkchocolade. De croissant wordt afgemaakt met een stuk chocoladeschors.

Croissantje met

We zagen de croissant met ijs al eerder bij de coole ijssalon Morgenstern’s in New York. Zij serveerden tijdens de ‘Kanye Ice Cream Week’, ter gelegenheid van de verjaardag van Kanye West, twee jaar op rij de Ice Cream Croissantwich.

En de afgelopen jaren zagen we nog veel meer croissants met toppings. Zelf vullen we ‘m graag met jam of Nutella, maar er was ook de Crookie: een exemplaar gevuld met Oreo’s.

Maar ook hartige varianten met pulled en coleslaw of met kreeft duiken steeds vaker op. Van ons mag deze trend nog wel even doorzetten naar Nederland…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.