Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 24 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: Flynn McGarry is pas 17 jaar en nu al een topchef

Hij is pas 17 jaar oud, maar serveert vijf avonden per week een tasting menu van wel 16 gangen in zijn eigen pop-up restaurant in New York. Wij krijgen het er nu al benauwd van, maar Flynn McGarry blijft cool.

16 gangen

De jonge chef heeft zijn eigen pop-up restaurant, genaamd Eureka, gevestigd achterin wijn- en koffiebar Kava in New York. Er is slechts plek voor acht personen en je kijkt direct op de vingers van de chef. Héél intiem dus.

Van dinsdag t/m zaterdag kun je hier om 18:00 of om 21:00 aanschuiven om je te laten verrassen door 16 kleine gerechten uit de creatieve koker van de Flynn. Zo’n tasting menu kost 160 dollar per persoon, en voor 90 dollar extra krijg je er negen bijpassende wijnen bij geschonken.

Bron: Flynn McGarry

Toprestaurants

Flynn McGarry startte Eureka op zijn veertiende. Het pop-up restaurant trok al van Los Angeles naar San Francisco en duikt sinds een jaar in New York op. Grappig weetje: de naam van zijn pop-up is een verwijzing naar de straat waar hij opgroeide.

Ervaring deed hij op doormiddel van stages en baantjes bij restaurants als AlineaEleven Madison Park, Maaemo in Oslo en Geranium in Kopenhagen. Allemaal toprestaurants, dus. En hier begint het pas: de chef is van plan om binnenkort zijn eigen restaurant te openen én er zou een documentaire over hem in de maak zijn. We houden ‘m in de gaten…

Bron: Eureka

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.