Redactie
Redactie Inspiratie 23 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

De lekkerste gourmet sauzen om zelf te maken

Tijdens de feestdagen blijft gourmetten een favoriet voor Nederlanders. Ook wij houden er stiekem van, maar dan natuurlijk wél met zelfgemaakte gourmet sauzen. Dit zijn de lekkerste gourmet sauzen om zelf te maken voor kerst of oud & nieuw!

Dit zijn onze favorieten sauzen voor bij het gourmetten die je zo uit je voorraadkast maakt.

Whiskey-cocktailsaus

De nummer één is whiskey-cocktailsaus, gemaakt van mayonaise, ketchup, cayennepeper en natuurlijk een drupje whiskey.

Knoflooksaus

Ook knoflooksaus mag niet ontbreken. Maak ‘m met mayonaise, volle yoghurt, geraspte of geperste knoflook (hierdoor is de smaak minder overheersend dan bij fijngehakte), peterselie en citroensap.

zelfgemaakte knoflooksaus

Barbecuesaus

Wist je dat je barbecuesaus ook héél makkelijk zelf kunt maken? Het enige wat je ervoor nodig hebt is ketchup, mosterd, worcestershiresaus, bruine suiker en sojasaus.

Geef de saus eventueel iets meer pit met een kneepje Sriracha of extra scheutje tabasco, of ga voor deze Coca-Cola barbecuesaus.

Mayonaise met een smaakje

Maak eerst de mayo zelf, waarna je hem op smaak kunt brengen met bijvoorbeeld citroen. Ook lekker zijn truffel(tapenade), gepureerde zongedroogde tomaatjes, wasabi en kerrie.

Of: maak een ‘pittig mayootje’ (favoriet op de redactie) met Sriracha.

aioli-maken

Gourmetten met kerst of oud & nieuw

Gourmetten is heerlijk én gezellig. Met z’n allen aan een grote tafel en iedereen maakt en eet wat hij lekker vindt. Maar wat zet je op tafel? Dit zijn onze favoriete tips en producten tijdens het gourmetten en deze salades zijn heerlijk voor on the side. En een onderdeel wat we echt niet mogen vergeten: de wijn! Want welke wijn drink je eigenlijk bij het gourmetten? Wij leggen het je uit.

Time for dessert: Super snelle en makkelijke Eton Mess

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.