Redactie
Redactie Diner 25 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf whisky-cocktailsaus uit je voorraadkast

Whisky-cocktailsaus is een klassieker voor bij de barbecue, tijdens een avond gourmetten, als dip en bij een ouderwetse garnalencocktail. De meesten kopen het in de supermarkt in een flesje, maar als je eenmaal de zelfgemaakte variant hebt geproefd wil je nooit meer anders.

Handig: dit recept kun je maken met ingrediënten die we bijna allemaal in de voorraadkast hebben staan!

Je zou misschien denken dat ketchup zorgt voor de kleur, maar in dit recept is het geheime ingrediënt cayennepeper. Dit zorgt niet alleen voor de herkenbare kleur, maar ook voor extra smaak en een klein beetje pit.

De bereidingswijze is verder ontzettend makkelijk: meng de ingrediënten met elkaar en proef of het voldoende op smaak is. Voeg eventueel een paar druppels extra whisky toe, of als de smaak te sterk is een beetje extra mayonaise.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.