Redactie
Redactie Diner 12 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Ons favoriete recept voor homemade knoflooksaus

Knoflooksaus kun je bij zóveel verschillende gerechten serveren, en al helemaal als het gaat om snacks zijn er altijd wel liefhebbers van deze pittige  saus. Nog steeds vliegen de kant-en-klare flessen bij de supermarkt als zoete broodjes over de toonbank, dus werd het de hoogste tijd voor een Culy versie.

zelfgemaakte knoflooksaus

Zo maak je de knoflooksaus

Hak de knoflook in een keukenmachine (het liefst een kleine variant) of met je mes fijn. Voeg nu de peterselie toe en hak ook deze fijn. Als je een paar dunne stengeltjes mee hakt is dat niet erg.

Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt en voeg het knoflookmengsel toe. Roer goed en laat vijf à tien minuutjes staan. Proef en voeg naar smaak een beetje vers citroensap, zout en peper toe. Laat wederom even staan en proef of de saus nog iets nodig heeft.

De hoeveelheden voor dit recept zijn slechts een indicatie, maar je kunt de saus zo heftig of smaakvol maken als je zelf wil. En hou je niet zo van peterselie? Vervang dan voor bijvoorbeeld bieslook, dille of dragon. 

Heb je dit recept gemaakt? Deel het met ons op Instagram of via Insta Stories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade voor een repost. Vinden we leuk.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.