Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 17 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Blut, maar wel trek in lekker eten? 10 x goedkope recepten

Dat kaviaar en truffels niet binnen elk budget passen is duidelijk. Dat neemt niet weg dat je ook voor minder geld nog steeds onovertroffen lekker kunt eten. Iets wat na de feestdagen sowieso geen slecht idee is. Dit zijn onze favoriete goedkope recepten.

Of beter gezegd: goedkope recepten met rijke smaken.

Deze goedkope recepten zijn net zo low-budget als dat ze lekker zijn

We weten: het is lastig om niet naar de bewerkte producten te grijpen die het werk al voor je gedaan hebben én ook nog eens betaalbaar zijn. Maar deze maaltijden zijn voedzaam en heb je ze eenmaal gemaakt, dan denk je: was dit nou zo moeilijk? Nee dus, precies de reden dat jij je laatste paar euro’s de volgende keer aan onderstaande recepten gaat besteden.

Belangrijke tip: kijk vooraf vooral wat je nog in je koelkast of voorraadkast hebt liggen.

budget weekmenu stock unsplash
Bron: Unsplash

Goedgevulde soepen

Soepen saai? Zeker niet. Vooral in de winter is een goedgevulde soep precies wat je de koude weken doorsleept. Warm, comfortabel en als het even kan rijk gevuld. De Italianen zijn er meester in: niet voor niets dat in de arme boerenkeukens volop soepen werden gemaakt van goedkope ingrediënten óf ingrediënten die simpelweg overbleven. Maak ons er maar voor wakker.

pappa al pomodoro
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Italiaans

Sowieso zijn ze er natuurlijk goed in, die Italianen, om met maar een paar ingrediënten een compleet feestmaal op tafel te zetten. Of het nou om soepen gaat, om pasta’s of risotto’s: een bordje Italiaans hoeft dan misschien niet veel te kosten, de smaken zijn rijker dan ooit tevoren. Precies de reden dat onderstaande recepten de ultieme keuze zijn voor de kleine portemonnee.

Pasta all'assassina recept
Nancy van Batenburg voor Culy

Comfort

Het argument dat goedkope maaltijden hoogstwaarschijnlijk karig zijn, ligt hopelijk in het verleden. Een bordje comfort dat alle smaakboxen aantikt, is makkelijker én goedkoper dan je denkt. Eerlijk is eerlijk, we noemen hier niet de meest groenterijke gerechten, maar voor een dagje in de week is dat ook helemaal niet erg.

congee als voorbeeld van rijstpap
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Voedzame goedkope recepten met ei

Wel zo handig: wanneer je dan toch weinig geld hebt om aan je diner te besteden, laat het dan ook meteen voedzaam zijn. En onder voedzaam verstaan we dat je niet meteen na een uur weer honger hebt, maar daarnaast ook een berg gezonde ingrediënten binnenkrijgt. Onderstaande goedkope recepten voldoen hieraan, en meer.

Gedroogde bonen koken
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer goedkope tips:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.