Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 1 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Met deze Tamagotchi kun je zelf een blaastest uitvoeren

Don’t drink and drive kids! Maar heb je tóch wat gedronken en moet je nog rijden, dan is het altijd een goed idee om zekerheidshalve een blaastest te doen. Daar bestaan al een tijdje speciale alcoholtesters voor. Maar zo leuk als de Yopparatchi zagen we ze nog niet eerder. Deze gadget werkt als een Tamagotchi en blaastest tegelijk.

Tamagotchi meets blaastest

De Tamagotchi ken je vast nog wel. In 1996 kwam dit Japanse virtuele huisdier in de gedaante van een eivormige sleutelhanger op de markt. De gadget werd een nog grotere rage dan het klaparmbandje en de Furby.

Het kan je ontgaan zijn, maar vorig jaar vierde de Tamagotchi zijn 20e verjaardag. Het bracht de designers van MTN GODS uit Brooklyn op een idee: wat zou er eigenlijk met hun virtuele huisdieren zijn gebeurd als ze hun 20e verjaardag hadden gehaald? Een jaar later, het jaar dat Tamagotchi 21 werd – wat in Amerika de legale leeftijd is om te drinken – bedachten zij het prototype voor de Yopparatchi.

Ingebouwde alcoholsensor

De Yopparatchi ziet eruit als een Tamagotchi, maar het belangrijkste verschil is dat dit virtuele huisdier beschikt over een ingebouwde alcoholsensor. Daarmee ‘voed’ je je virtuele vriend, aldus de makers.

Elke keer dat de Yopparatchi alcohol detecteert in je adem, krijgt hij een drankje. Heeft je huisdier nog niets gedronken, dan is ‘ie nuchter en chagrijnig.  De naam Yopparatchi komt dan ook van het Japanse woord yopparai, dat dronken betekent.

Hoe vaker je blaast, hoe gelukkiger (en meer dronken) de Yopparatchi wordt. Het is dus ook de bedoeling van de gadget dat je ‘m veelvuldig gebruikt en dat je zelfs je vrienden erin laat blazen. Kleine catch: als je huisdier dronken wordt en overgeeft, moet je zijn pixelkots opruimen en ‘m verzorgen. Krijgt je huisdier te weinig te drinken, dan gaat ‘ie aan de koffie.

Yopparatchi: de virtuele blaastest

Waar koop je de Yopparatchi?

Nog een leuke feature van deze blaastest: door een ingebouwde speaker kan hij klassieke 8-bit muziekjes uit de jaren ’90 afspelen. Voor al je feestjes.

De gadget is helaas nog niet te koop. Zijn creatieve ouders willen er geen massaproduct van maken, omdat ze niet het risico willen lopen dat ze alcoholgebruik promoten bij kinderen. Het is per slot van rekening een aantrekkelijke gadget. Wél hebben de designers beloofd dat ze de Yopparatchi in gelimiteerde oplage willen uitbrengen, mocht er veel vraag naar zijn.

Meer handige gadgets:

Tamagotchi blaastest: de Yopparatchi

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.