Redactie
Redactie Gadgets 24 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Michelin kiest 126 beste betaalbare restaurants van New York

Als het neer komt op het beoordelen van toprestaurants over de hele wereld is Michelin een van de belangrijkste graadmeters. De Michelin-sterren zijn ontzettend gewild, maar ook ontzettend exclusief en moeilijk te verdienen.

Restaurants bekroond met een Michelin-ster behoren tot de top van de wereld en het zijn er dan ook zeker niet veel. Helaas zijn veel van deze restaurants onbetaalbaar en blijft een bezoekje aan de culinaire topspots daardoor voor de meesten van ons uit.

Naast de door Michelin beoordeelde restaurants zijn er meer dan genoeg die ook zeker naamsvermelding verdienen, maar wellicht niet ster-waardig zijn. Daarvoor is de Bib Gourmand in het leven geroepen. De restaurants op deze lijst serveren super lekker eten, maar zijn daarnaast ook leuk betaalbaar; de restaurants mogen niet meer dan $40,00 vragen voor een 2-gangen menu + een glas wijn of dessert.

De Michelin-gids inclusief Bib Gourmand is zojuist voor 2013 uitgekomen, zo ook voor the city that never sleeps New York City. Een stad die bekend staat om zijn fantastische restaurants en veel verschillende culinaire invloeden uit de hele wereld. Een echte aanrader dus als je naar New York City gaat.

Het boekje, inclusief de vermeldingen van alle restaurants én hotels met 1 of meer sterren, is te koop via Amazon en kost $18,99. In Nederland is de gids ook verkrijgbaar bij onder andere Athanaeum voor €19,95.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.