Redactie
Redactie Gadgets 16 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

5 redenen waarom je je mandoline vaker zou moeten gebruiken

Dikke kans dat er nog ergens een mandoline ligt te verstoffen, diep in een keukenkastje. Zonde! Want je kunt zoveel met een mandoline; het bespaart enorm veel tijd, voorkomt lamme handen én het geeft een strak snij-resultaat.

Mocht je nog geen mandoline in je bezit hebben: bij kookwinkels koop je al een basic exemplaar voor een paar tientjes. Iets uitgebreidere mandolines zijn wat duurder, zo tussen de 40 en 80 euro. Een goed cadeau om te vragen voor je verjaardag of een feestdag, als je weer eens niet weet wat op je verlanglijstje te zetten!

5 redenen waarom je je mandoline vaker zou moeten gebruiken:

1. Je kunt er perfecte (zoete) aardappelplakjes mee snijden. Allemaal dezelfde dikte, zodat het roosteren of bakken ook gelijkmatiger gaat. Bijvoorbeeld voor dit mooie gerecht: crispy geroosterde zoete aardappels uit de oven.

Crispy geroosterde zoete aardappel

2. Je kunt er frieten mee snijden (althans, de meeste mandolines hebben ook een frietmes). Als je voor vier personen frietjes wil snijden, scheelt dit écht veel tijd.

Bron: Flickr

3. Je kunt er prachtige linten mee maken, ideaal voor een komkommersalade, maar ook lekker met wortel, courgette, enzovoorts.

Bron: Flickr

4. Je kunt zelf nooit zo precies julienne snijden als een mandoline dat kan. Absoluut het proberen waar!

5. Zelf chips maken is supermakkelijk, het kost alleen wat tijd. Door alles superfijn op een mandoline te snijden, verkort je de bereidingstijd zeker met de helft.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.