Redactie
Redactie Inspiratie 15 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Inspiratie: lekker koken met cannellini bonen

Cannellini bonen komen uit Italië en zijn roomwit van kleur. Ze zijn mild, een beetje nootachtig van smaak en hebben een zachte textuur. Je zou denken: een doodgewone boon. Toch kan je er in de keuken hele spannende dingen mee doen!

De cannellini boon is een witte boon van goede kwaliteit en zit barstensvol vezels en vitaminen. Hij is verwant aan de kidneyboon – wat de vorm al doet vermoeden – en is immens populair in Italië.

Maar je vindt ze bij ons in iedere supermarkt: in blik, het vriesvak en soms gedroogd. Wanneer je voor droge cannelini bonen kiest moeten ze eerst – het liefste een nachtje – weken in water. Heb je weinig tijd? Dan zijn bonen uit blik of uit de diepvries een goed alternatief.

Hup, de keuken in!

Cannellini bonen zijn bij uitstek geschikt voor het maken van een goede stoofschotel. Lekker winters met kip en boerenkool. Of met chorizo . En witte bonen in tomatensaus kan ook écht heel lekker zijn. Met rozemarijn, bijvoorbeeld.

Deze Italiaanse boon is ook heel makkelijk toe te voegen aan een salade. Door ze te mixen met tomaten en rode ui heb je snel een heel fijn bijgerecht op tafel. We vonden ook dit recept van Yotam Ottolenghi met quinoa.

Misschien verrassend is dat je van cannellini bonen ook een lekkere puree kan maken. Met knoflook en peterselie, bij een goed stuk vlees.

Tot slot kunnen we je aanraden cannellini boontjes toe te voegen aan een rustieke maaltijdsoep. Ook zo lekker met boerenkool. Of met courgette en pesto.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.