Crispy geroosterde zoete aardappel

Culy 24 jun 2014 Diner

Dit goddelijke recept voor crispy sweet potato roast, oftewel geroosterde zoete aardappel, komt uit de FoodWeLove box van juni, samengesteld door food-trendwatcher Marjan Ippel. Deze box staat in het teken van ‘add some flavour’, en verder zeggen we lekkers niets: het moet tenslotte een beetje een verrassing blijven. Bestellen dus, die box.

Verwarm de oven voor op 220 C. Schil de zoete aardappels. Snijd ze met een scherp mes, of met een mandoline, in dunne plakken.

Smeer de ovenschaal in met een dun laagje olijfolie. Meng in een ruime kom de olijfolie met de Sriracha, citroenrasp en een beetje zout. Voeg de aardappel toe en hussel even goed door zodat alles bedekt is met een laagje olie.

Zet de schijfjes aardappel strak naast elkaar in een ovenschaal en giet er de groentebouillon over.

Zet in de oven en bak ongeveer 30 minuten, tot de bovenkant mooi bruin is.

Dit recept hoort bij de FoodWeLove box. Met een abonnement op FoodWeLove krijg je elke maand een box met heerlijke ambachtelijke producten volgens een bepaald thema. Altijd lekker, altijd een verrassing, plus recepten en gratis bij je thuis bezorgd.

  • 1 kilo zoete aardappel (ongeveer 3 grote)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Sriracha (of andere hete saus)
  • Zout
  • Rasp van 1 biologische citroen
  • 150 ml groentebouillon
  • Ovenschaal
  • Eventueel mandoline
Reageer op artikel:
Crispy geroosterde zoete aardappel
Sluiten