Redactie
Redactie Inspiratie 21 mrt 2014

Groente in linten: goed voor de smaak én de presentatie

Wil je eens een keer wat anders met je groenten? Snijd of schil ze dan in een linten. Dit geeft een andere textuur én is prachtig qua presentatie.

Veel groenten zijn dan opeens geschikt om rauw of kort geblancheerd te eten. Zo zouden we courgettes in plakjes niet snel rauw eten, maar in dunne linten zijn ze heerlijk in een salade.

Om perfecte linten te krijgen, gebruik je een dunschiller of voor bredere groenten, zoals pompoen of courgette, een mandoline.

Bron: Flickr

Groene asperges met pecannoten en Parmezaanse kaas

Bron: Flickr

Groene asperges met amandelen en waterkers

Bron: Flickr

Ingemaakte courgettelinten

Bron: Flickr

Bietjes met aardbeien en dadels

Bron: Flickr

Komkommerlinten kennen we natuurlijk uit vele gerechten. Ook fijn in cocktails, tussen klassieke Britse sandwiches en als garnering op een koude gazpacho.

Bron: Flickr

Wortellinten met linzen en koriander

Bron: Flickr

Stiekem vals spelen, want tofu is geen groente, maar wel heerlijk: tofulinten.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Groente in linten: goed voor de smaak én de presentatie
Sluiten