Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 8 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Lentekriebels: een makkelijk en fris weekmenu voor 11 t/m 17 maart

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Omdat we zo langzaamaan afscheid gaan nemen van de winter hebben we voor jou een fris weekmenu gevuld met makkelijke recepten waarvan we zin krijgen in de lente.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Deze courgette met burrata is ideaal als je op zoek bent naar een voedzame maaltijd die snel op tafel staat. Na het weekend kunnen we vaak wel wat extra groenten gebruiken; in combinatie met burrata en een olijf-kruidenmengsel is dit daarom de ideale maaltijd voor op maandagavond. Kun je daarna languit op de bank ploffen.

> Naar het recept: Gegrilde courgette met burrata en kruiden

Gegrilde courgette met burrata
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

Pasta zouden we elke dag wel kunnen eten; bonuspunten als het ook nog eens gezond en makkelijk is. Zalm en citroen zijn sowieso een match made in heaven, maar heb je dit ook al wel eens met ingelegde citroen geprobeerd? Heerlijk in deze tagliatelle met frisse tomaatjes en venkel uit de oven, en past daarom precies in een fris weekmenu.

> Naar het recept: Tagliatelle met zalm, gepofte kerstomaten en venkel

Tagliatelle met zalm
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

On wednesdays we eat pink: deze gezonde bietenbulghur staat in een handomdraai op tafel en daar worden we blij van op woensdag. De combinatie van munt en geitenkaas maakt deze salade heerlijk fris. Extra fijn: het opeten van deze salade kost je waarschijnlijk nog meer tijd dan de bereiding ervan.

> Naar het recept: Bietenbulghur met erwtjes, munt, geitenkaas & pecannoten

Bietenbulghur
Bron: Culy.nl

Donderdag

Deze makkelijke maar toch vullende salade is lekker fris vanwege de Green Goddess dressing waarin je de kip marineert. Het bereiden van deze salade kost niet veel tijd, de kip moet alleen wel eerst even marineren in de dressing. Een voordeel hiervan: terwijl deze in de koelkast staat kun jij vast je huispak aantrekken.

> Naar het recept: Maaltijdsalade met in Green Goddess gemarineerde kip

kip met green goddess dressing en groene salade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

TGIF: een pittige rijstbowl is precies waar we behoefte aan hebben na een lange week en de krokante tempeh maakt dit gerecht helemaal af. Tempeh is een geliefde vleesvervanger en daarom het ultieme comfortfood voor onder een dekentje op de bank op deze vega-vrijdag.

> Naar het recept: Rijstbowl met krokante tempeh in gochujang

Krokante tempeh in gochujang
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

Yes, weekend! Dat betekent dat we vandaag net even wat extra de tijd kunnen nemen om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Met deze gezonde kapsalon kun jij ook thuis genieten van je guilty pleasures. De yoghurtsaus en bosui maken deze kapsalon een heerlijke toevoeging aan een fris weekmenu. Wedden dat je hier iedereen thuis blij mee maakt?

> Naar het recept: “Gezonde” kapsalon met zoete aardappelfriet en kipshoarma

kapsalon kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

We sluiten deze week af met een heerlijke lentequiche. Als je het ons vraagt is dit de perfecte maaltijd voor een luie zondag omdat de oven het meeste werk voor je doet. Door deze quiche gevuld met groenten van de lente krijgen we daarom helemaal zin in het voorjaar.

> Naar het recept: Lente quiche met asperges, doperwtjes en prei

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.