Culy Homemade: bietenbulghur met erwtjes, munt, geitenkaas & pecannoten

Culy 14 mei 2014 Diner

Deze heerlijke bulghur wordt gekookt zoals een risotto, maar dan in bietensap in plaats van bouillon. Bijzonder lekker, en al helemaal als -ie aangekleed wordt met erwtjes, munt, geitenkaas en pecannoten.

Schenk in een ruime pan, bijvoorbeeld een hapjespan of risottopan, wat olijfolie en zet op medium tot hoog vuur. Voeg hieraan de bulghur toe en  bak een half minuutje mee. Voeg vervolgens al het bietensap toe en breng aan de kook. Zodra het zachtjes bubbelt, draai je het vuur laag en zet je een deksel op de pan. Kook vervolgens 8 tot 10 minuten, roer af en toe door.

Kook de tuinerwtjes in een ander pannetje in 5 minuutjes beetgaar en spoel vervolgens koud af om het garen te stoppen.

Als de bulghur gaar is en al het bietensap heeft opgenomen, voeg je zout en peper naar smaak toe. Meng de erwtjes erdoorheen en lepel op 4 borden. Maak af met de fijngehakte munt, de stukjes geitenkaas en verkruimel de pecannoten er overheen.

Voor 4 personen:

  • 750 ml bietensap (natuurvoedingswinkel of eco-supermarkt)
  • 500 gram bulghur, ongekookt
  • 300 gram tuinerwtjes
  • Handvol munt, fijngehakt
  • 200 gram geitenkaas, in stukjes
  • 75 gram pecannoten, ongezouten
  • Zout & peper
  • Olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: bietenbulghur met erwtjes, munt, geitenkaas & pecannoten
Sluiten