Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Feta fried eggs: het ontbijt met 2 (!) ingrediënten dat viral gaat

De komst van TikTok heeft al voor veel viral gerechten gezorgd. De ene lekkerder dan de ander, maar alleen wel even makkelijk om te maken. Feta fried eggs – de meest recente hype – is misschien wel de makkelijkste ooit. En dit is waarom.

Kun je een ei bakken, dan kun je dit ook.

Alles over het TikTok ontbijt met maar 2 ingrediënten

De gerechten op TikTok lijken maar 2 eisen te hebben: het moet weinig ingrediënten hebben én vooral: razendsnel te maken zijn. En het oog wil natuurlijk ook wat, dus een blik en je moet denken: dit wil ik. Eerder zagen we in die categorie al de tunacado voorbijkomen, een butter board en de pasta met gebakken feta.

Feta fried eggs

En die feta blijkt een schot in de roos. Deze keer wordt de schapenkaas anders ingezet, namelijk als ontbijt, lunch of tussendoortje. In combinatie met een ei werd het gerecht omgedoopt tot feta fried eggs: een tacovorm gemaakt van feta met erop een gebakken eitje. Klinkt ingewikkeld, is het dus niet.

Het recept

Voor het basisrecept heb je dus alleen een handje verkruimelde feta nodig plus een ei. Verkruimel die feta in een rondje een pan met anti-aanbaklaag, en zodra het begint te smelten breek je het eitje erop. De structuur van de feta zorgt voor een zoute krokante ‘schelp’ waarin het zachtgebakken eitje de vulling is.

Variaties

En dat klinkt natuurlijk extra aantrekkelijk, een gerecht met maar 2 ingrediënten, maar inmiddels zijn er volop ideeën opgedoken om dit basisprincipe wat extra body te geven. Zo zien we veelvuldig een tortilla die eronder geschoven wordt, een laag smashed avocado of pesto ertussen of erop, of – onze favoriet – wat chili crisp voor wat pit, kleur en structuur.

Meer hacks via TikTok:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.