Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 18 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Gordon Ramsay is fan van de pasta met gebakken feta van TikTok (en andere trends)

Dat niet enkel de hobbykok gebruik maakt van social media, blijkt al een tijdje. Maar dat ook ‘s werelds bekendste chefs soms op TikTok op zoek gaan naar inspiratie, verbaasde ons ietwat. Zo ook Gordon Ramsay! Hij is groot fan én gebruiker van TikTok.

Gordon Ramsay is TikTok fan

De chef die we kennen van programma’s als Hell’s Kitchen neemt al jaren geen blad voor zijn mond. Wat zeggen we: zijn bloedeerlijke imago is – naast zijn heerlijke gerechten – inmiddels zijn visitekaartje geworden. Zo ook op TikTok.

Hier neemt Ramsay de laatste tijd de nieuwste TikTok trends onder de loep mét het nodige commentaar. Toch blijkt dat ook ‘s werelds beste chefs het supersnelle medium soms kunnen waarderen. Zo is de Britse chef groot fan van TikToks snelle oven pasta met gebakken feta.

Gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Verrassend TikTok

Hoewel Gordon Ramsay al genoeg TikTok-koks heeft voorzien van zijn ongezouten mening, uit hij zich toch ook positief over het medium. Zo vindt hij dat ‘t – zeker tijdens de pandemie – mensen ‘hoop’ en energie heeft gegeven, en dan helemaal op culinair gebied. De TikTok pasta met feta was bijvoorbeeld zo’n gerecht dat ineens door miljoenen mensen werd gemaakt; dat gaf een gevoel van samenzijn zonder dat je samen was.

Daarnaast vindt de chef dat het medium echt wel goede dingen doet. Oké, de makers dan. Want soms komen er best bijzondere keuken hacks om de hoek (zoals de pompoen ontpitten met een handmixer bijvoorbeeld). Trends, tips en handige hacks die vooral de hobbykok meer zelfvertrouwen geven in de keuken.

@gordonramsayofficial

#duet with @hennashareee Must admit these #fishandchips look good !!! #ramsayreacts #gordonramsay #tiktokcooks

♬ original sound – Henna Sharee

Supersnelle restaurantreview

De komst van social media is voor iedereen in de restaurantscene een positieve ontwikkeling, vindt Ramsay. Voorheen duurde het soms namelijk weken voor een recensent zijn tekst had uitgewerkt en foto’s had gepubliceerd. “Nu zitten restaurants vol met ‘reviews,'” zegt Ramsay.

En dat is in zekere zin ook zo. Ga bij jezelf maar eens ten rade hoe vaak jij niet éven op social media laat zien waar je eet en wat je daar verorbert. In wezen is dat dus gratis publiciteit voor elk restaurant en iedere chef. Ook dat vindt Ramsay een positieve ontwikkeling, zo blijf je kritisch kijken naar interieur en wat er uit de keuken komt. Elke dag zet je opnieuw je beste beentje voor, terwijl we vroeger nog wel eens dachten: “laat dat stofzuigen vandaag maar zitten.”

@gordonramsayofficial

#duet with @andyslife247 Treat your #meat with respect !!! How many times do I need to say it !! #ramsayreacts #steak #tiktokcooks

♬ Top Off – Gunna

Wil je meer zien van Gordon Ramsay en zijn TikTokavonturen? Ga naar zijn account op TikTok en smul van zijn commentaar op de ijverige thuiskoks.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.