Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 16 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Online trend: fake artikelen uit de supermarkt (en van deze wensen we dat ze echt zouden bestaan)

Onder de hashtag #snackfish doen online al een tijdje allerlei fake snacks de ronde. De ene geslaagder dan de ander, maar van sommige producten moeten we toegeven dat ze simpelweg goed bedacht zijn.

Van deze fake snacks wensen we dat ze echt zouden bestaan.

1. Witte Nutella

Bij het zien van een pot witte Nutella rijst maar één vraag: wáárom is dit product nog niet alomtegenwoordig in onze supermarkten? Witte chocoladehaters mogen dan bij hun standpunt blijven, wij vinden een smeuïge combinatie met hazelnoten een behoorlijk smakelijk idee.

2. Pringles met Ferrero Rocher

Chips en chocolade? Dat is lékker! Kijk maar naar Chip Happens van Ben & Jerry’s, waarbij chocolade-ijs gezelschap krijgt van chocolate chunks en crunchy chips. Ook wij waagden ons ooit aan een combinatie van zelfgemaakte chips met chocoladedip, geïnspireerd op een superlekkere snack die we ooit bij Super Lyan kregen. Het idee van Pringles met een laagje Ferrero Rocher maakt ons dan ook behoorlijk enthousiast – alleen jammer dat ze fake zijn.

3. Pringles met mayonaise

Over Pringles gesproken: ook deze variant met mayonaise mag gerust zijn intrede tot de echte wereld maken. Waarom? Omdat het ons fascineert, omdat aardappelen en mayo al langer bewezen hebben dat ze ‘n gouden duo zijn en omdat er sowieso nooit genoeg verschillende soorten Pringles zijn.

4. McNuggets met vis

McNuggets met vis? Lekker. In feite is het ook best een logische mix tussen Chicken nuggets en McDonald’s Filet-O-Fish. Wij zouden de dingen in ieder geval met liefde door een bakje remoulade halen.

5. Witte Rolo’s

De melkchocolade in snacks verruilen door witte chocolade is een veelvoorkomende #snackfish. In sommige gevallen levert dat weinig spannends op, andere keren beginnen we na één aanblik al te kwijlen. Witte Rolo’s passen in die laatste categorie. Beste mensen van Nestlé, lezen jullie even mee?

6. Smeerpasta van Werther’s Original

Aan de karamelsnoepjes van Werther’s Original hangen we alleen maar goede herinneringen. Ze transformeren tot een smeerbare pasta is dan wel een tikkeltje decadent, ons ga je daar niet over horen klagen. In feite neigt het heel erg naar andere verslavende goedjes als dulce de leche: niet voor niets geliefd bij een erg breed publiek.

7. BONUS: Nobody Kers

Ook in Nederland hebben we een Instagram-account dat doet denken aan bovenstaande gevalletjes #snackfish. De insteek is weliswaar een tikkeltje anders: op @watikmisindesupermarkt worden alledaagse producten voorzien van woordspelingen en andere creatieve opdrukken. Van Yuppiesaus tot Woningnootjes en Nobody Kers: wie haalt ze ook echt naar onze winkelrekken?

Meer uit de supermarkt?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.