Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Culinair nieuws 23 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is de nieuwe ijssmaak van Ben & Jerry’s (met chips en chocolade!)

Wij starten deze woensdag wel heel excited met het meer dan heugelijke nieuws dat Ben & Jerry’s niet een, maar twee (!) nieuwe ijssmaken toevoegt aan hun hemelse assortiment. Zij breiden ten eerste hun Netflix-serie uit met een vegan variant op de eerder uitgebrachte Netflix & Chilll’d.

Deze bak ijs gevuld met alleen maar gelukzalige vegan ingrediënten smaakt naar meer (en meer en meer).

> Tof om te lezen: Zelf Ben & Jerry’s ijs maken: hoe lastig is dat?

Netflix & Chilll'd vegan
Bron: Ben & Jerry's

Vegan Netflix & Chilll’d

Ben & Jerry’s kwam begin dit jaar met een nieuwe reeks op de markt waarbij zij hun ijslepels ineensloegen met Netflix. Ze brachten de Netflix & Chilll’d pint uit. Een favoriet van de Culy-redactie. Nu ze met een vegan variant komen van deze ijssmaak, kunnen wij niks anders doen dan een diepe buiging maken voor de initiatiefnemers.

De eerder uitgebrachte versie hebben ze nu dus in een vegan jasje gestoken. De zuivelvrije variant komt met een pindakaassmaak, een sweet & salty pretzel swirl en fudge brownie chunks. De basis voor dit ijs is gemaakt van amandelen.

Ben & Jerry's Chip Happens
Bron: Ben & Jerry's

Chip happens

Naast de vegan Netflix & Chilll’d ijsvariant, komt er nóg een nieuwe (limited) variant in de ijsschappen te staan: Chip Happens. Deze Ben & Jerry’s is gebaseerd op de Netflix serie Nailed It waarin bijzondere baksels door thuisbakkers worden (na)gemaakt (en dat gaat vaker niet dan wel goed).

Plof op de bank met de volgende can: chocolade ijs, chocolate chunks en crunchy chips! *Het water loopt ons al in de mond*

Waar te koop?

De nieuwe smaken zijn vanaf volgende week verkrijgbaar bij jouw supermarkt. Wij gaan meteen een ijzingwekkend Netflix-avondje inplannen!

Recepten met ijs:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.