Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Inspiratie 10 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze recepten zijn ideaal om vóór het sporten te eten

Jezelf in het zweet werken zónder dat je iets in je maag hebt is niemand aan te raden. Het is vooral belangrijk om je energie en vocht uit voeding te halen, alvorens je gaat sporten. Maar wat voor soort krachtvoer kan dan dienen als goede bodem voorafgaand aan je workout? Jij loopt vast warm van de volgende recepten.

Voordat je gaat sporten is het natuurlijk niet handig om hele zware kost te eten. Het is vooral belangrijk dat je voedzame en goede voedingsstoffen binnenkrijgt die ervoor zorgen dat je spieren goed herstellen na je training. De volgende gerechten zijn daarom goed om vóór je training te nuttigen.

Recepten voor vóór het sporten

Hartige omelet

Deze hartige omelet met spinazie en feta is naast gezond ook nog eens een heel lekker receptje om voor het sporten te eten. De eieren doen goed voor je spieren en spinazie zorgt voor de nodige vitamineboost. Deze omelet wilt je voortaan áltijd voor het sporten verorberen.

> Naar recept: Hartige omelet met spinazie en feta

Hartige omelet met spinazie en feta
Bron: Culy

Havermoutrepen

Havermout bevat ontzettend veel vezels en vormt in dit recept de basis voor een heuse krachtreep. Bananen (en optioneel de toevoeging van mandarijn of sinaasappel) geven de reep haar fruitig-zoete smaak. Deze reep is gemakkelijk te maken en ideaal om op weg naar de sportschool zo uit het vuistje te happen.

> Naar recept: Supermakkelijke banaan-havermoutrepen

Smoothie

Het oog wil ook wat en deze smoothie geeft je ogen wat ze verdienen. Dit prachtig gekleurde drankje zit vol met antioxidanten, vitamine C en vezels. Vooral lekker als je geen trek hebt om voor het sporten je tanden in een gerechtje te zetten. De smoothie die onder andere uit frambozen, mango, gember en biet bestaat, drinkt gemakkelijk weg. Zo start je fris aan je training.

> Naar recept: Gezonde smoothie met mango, frambozen en héél veel citrus

Gezonde smoothie met mango en frambozen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Groene pannenkoekjes

Deze groene pannenkoeken met spinazie en bosui worden extra lekker door de toevoeging van een gepocheerd eitje. Dat extra eitje zorgt weer voor meer proteïnen die goed zijn voor je spieren. Middels dit gerechtje krijg je al het goede binnen dat nodig is om fit aan je workout te starten.

> Naar recept: Groene pannenkoekjes met een gepocheerd ei

Gezond bananenbrood

Bananenbrood is welkom op elk moment van de dag. Maar als je een stukje van deze gezondere variant vóór het sporten nuttigt, loop je gegarandeerd een extra rondje. Deze variant is gezonder door het natuurlijke zoete van de bananen en er wordt koolhydraatarm en glutenvrij meel in gebruikt: kokosmeel. Ook lekker als treat na je sportschoolbezoek.

> Naar recept: Gezond bananenbrood

Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

En ben je nou op zoek naar voedzame gerechten voor ná het trainen? Check dan vooral deze tips eventjes. Run Forest. 

Meer gezonde recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.