Redactie
Redactie Diner 25 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: salade met dadels, amandelen en gekarameliseerde rode ui

Deze heerlijke salade met dadels, amandelen en gekarameliseerde rode ui is geinspireerd op een recept uit Yotam Ottolenghi’s kookboek Jeruzalem. Zo smaakvol: het perfecte bijgerecht voor een maaltijd.

Verhit een grote koekenpan met wat olijfolie en bak hierin de de uienringen op rustig vuur in ongeveer 20 minuten zacht. Voeg op het eind 1 eetlepel granaatappelsiroop of rode-wijnazijn toe en eventueel een klein drupje water. Het geheel moet een beetje plakkerig worden.

Week ondertussen de ontpitte dadels in wat warm water zodat ze zachter worden. Hak ze daarna in stukjes.

Rooster de blanke ongezouten amandelen in wat olijfolie in de koekenpan en breng op smaak met zout, peper en je favoriete Midden-Oosterse specerijen. Wij gebruikten bijvoorbeeld za’atar en ras el hanout. Zorg dat de noten een beetje krokant en goudbruin worden.

Maak de babyspinazie aan met wat olijfolie en citroensap. Serveer de spinazie salade met dadels, geroosterde amandelen en gekarameliseerde rode ui. Maak af met de dukkah (of anders sesamzaadjes).

Salade met dadels
Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.