Culy
Culy Inspiratie 17 april 2016

Eten in het vliegtuig: 5 tips om je vliegreis lekkerder te maken

Of je nu op een citytrip naar Barcelona gaat of 24 uur in het vliegtuig naar Zuid-Amerika, de kans is groot dat je voor een vakantie of zakenreis minstens een paar uur in een vliegtuig zit. En hoe langer de reis, hoe meer je kennis zult maken met het fenomeen ‘vliegtuigeten’. 

Omdat het eten in het vliegtuig over het algemeen flink tegenvalt, zetten wij een aantal handige tips voor een culinaire vliegreis op een rij.

Stock Eten in het vliegtuig: 5 tips om je vliegreis lekkerder te maken0001

1. Thee 
Neem zelf je favorfiete (verse) thee mee en vraag de stewardess om een bekertje heet water. Maak hiermee zelf je thee; smaakt meteen een stuk beter dan die saaie English Breakfast-blend van de vliegmaatschappij.

2. Peper & zout
Het merendeel van het vliegtuigeten is redelijk smaakloos, maar door de toevoeging van wat extra zout en peper (even vragen aan de stewardess) kun je al wonderen verrichten. Dit geldt overigens niet alleen voor de (warme) maaltijden, maar ook voor belegde broodjes.

Ben je een echte foodie en wil je het nóg lekkerder maken? Neem dan van tevoren je favoriete (gedroogde) kruiden mee. Denk bijvoorbeeld aan peterselie en basilicum, wat in combinatie met veel verschillende ingrediënten goed smaakt.

Wij slaan zelf helemaal door, want we nemen vaak een blikje fleur de sel mee om gerechten een extra zoute touch te geven.

Stock Eten in het vliegtuig: 5 tips om je vliegreis lekkerder te maken0003

3. Ga voor zo vers mogelijk
Het klinkt misschien als het intrappen van een open deur, maar denk van tevoren na over wat je kiest. Zijn er broodjes verkrijgbaar van een goede leverancier? Of staat de maatschappij bekend om haar vers bereide maaltijden? Ga hier dan voor.

Je kunt zelf ook allerlei verse dingen meenemen (check wel of dit mag op jouw vlucht). Een frisse wrap met kip of gerookte zalm, goed verpakt in aluminiumfolie. Fruit in een afsluitbaar doosje (bijvoorbeeld mango, druiven of stukjes ananas). Of haal net voor je vlucht lekkere sushi en zorg voor een goed afsluitbaar bakje. Heerlijk in de lucht!

Turkish Airlines4

4. Zorg voor plekken of voor- of achterin
Vlieg je wat langer en krijg je een warme maaltijd? Boek dan van tevoren een plek helemaal voor- of achterin het vliegtuig. Hier wordt namelijk het eten bereid en opgewarmd. En hoe dichter bij de keuken, des te sneller krijg jij je maaltje. Daarnaast heb je hierdoor de meeste keuzemogelijkheden, want alle opties zijn nog aanwezig.

5. Verwacht niet te veel
Oké, het is misschien een beetje flauw, maar als je verwachtingen niet al te hoog zijn, kan het alleen maar meevallen! Want zeg nou zelf: eten in een vliegtuig zal nooit hetzelfde zijn als thuis of in een restaurant.

Turkish Airlines7

Wist je dat…?

Naast de eerder genoemde tips, hebben we nog een paar leuke weetjes voor je over het eten op grote hoogte. Wist je bijvoorbeeld dat…?

Steeds meer vliegtuigmaatschappijen afstappen van het prefab eten, en gaan voor zo vers en lekker mogelijke gerechten.

– Er vliegtuigmaatschappijen zijn die al hun eten met de hand bereiden? Dit zagen wij bijvoorbeeld zelf bij Turkish Airlines.

– De werking van alcohol in de lucht drie keer zo sterk is door het verschil in luchtdruk.

Sommige maatschappijen zelfs sterrenchefs inhuren om hun menu samen te stellen.

– Het lekkerste vliegtuigbroodje van Nederlandse bodem komt.

– In de lucht het eten vaak een stuk vlakker smaakt, waardoor een beetje peper & zout wonderen kan verrichten.

Stock Eten in het vliegtuig: 5 tips om je vliegreis lekkerder te maken0002

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Eten in het vliegtuig: 5 tips om je vliegreis lekkerder te maken
Sluiten