Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Drinken 13 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy’s Toko Finds: Genmai Cha (“popcornthee”)

De favoriete hobby van de Culy-redactie is toch wel om rond te struinen door de Toko, op zoek naar onbekende producten. Hoe mysterieuzer, hoe beter. En we gaan ook altijd voor de bijl voor een leuke verpakking. Onze Toko Finds inspireerden ons tot het opzetten van een nieuwe rubriek. Vanaf nu delen we regelmatig onze favoriete aankopen uit de Aziatische supermarkt met je. Deze keer: Genmai Cha.

Genmai Cha: thee met de smaak van popcorn

Dit keer geen pittige saus of funky bonenpasta, maar thee die luistert naar de naam Genmai Cha. Speur er dus naar bij de rest van de thee in de toko. Herken je ‘m niet aan het vrolijke oranje pakje, dan herken je ‘m wel aan de geur. Genmai Cha ruikt namelijk een beetje naar popcorn. En zo smaakt ‘ie ook!

Dat heeft alles te maken met het feit dat Genmai Cha een combinatie is van Japanse groene thee en geroosterde rijst. Dat laatste creëert een onmiskenbaar popcornaroma. En denk je nu dat dat die groene thee niet ten goede komt? Dan moet je ‘t zelf maar eens proberen. Wij vinden die twee namelijk een behoorlijk logisch huwelijk, en daarmee is Genmai Cha een ideaal alternatief voor je standaard koffie of gemberthee.

Van ceviche tot vinaigrette: koken met kombucha

Genmai Cha thee
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Warm, koud of om mee te koken

De meest logische keuze is om Genmai Cha warm te drinken, al kun je er ook prima iced tea van maken. En wist je dat je groene thee ook heel goed kunt inzetten als ingrediënt in de keuken? Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat Genmai een ontzettend lekkere marinade is voor zalm of andere vis. Een beetje zoals we in dit recept voor zalm met lapsang souchong-thee deden, eigenlijk.

Ook leuk: gebruik de thee als basis voor de bouillon in je congee. Of kook er simpelweg witte rijst in, zodat die meteen een stuk spannender wordt. Met wat blokjes zalm, nori en ingelegde komkommer creëer je in een mum van tijd een toffe rijstbowl. Overtuigd? Naar de toko snellen is de boodschap.

Culy’s toko finds: het Japanse drankje Ramune

Genmai Cha thee
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.