Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 4 sep 2019
Leestijd: 4 minuten

Waar kun je lekker eten in én rondom het Louvre in Parijs?

Duik museum het Louvre in Parijs in en je bent algauw uren zoet. Maar de inwendige mens moet in die tijd natuurlijk wel worden gevoed. Culy onderzoekt: waar kun je – enigszins – lekker eten in het Louvre? En wat kost het?

Zo’n drukbezocht museum móét natuurlijk wel voorzien zijn van broodjes en drankjes. En inderdaad: het Louvre beschikt over maar liefst 15 café’s, restaurants en kiosken. Zowel binnen als buiten het museum, in de tuinen.

We weten wat je denkt: da’s vast én toeristisch én slecht én schreeuwend duur. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Hieronder een lijstje met de beste plekken om te gaan eten wanneer je het Louvre bezoekt.

Vue de la terrasse du Café Mollien #paris #museedulouvre #lelouvre #pyramide #cafemollien

156 Likes, 5 Comments – ???????? ℂ???? . ℙ???? (@sylvainecaron) on Instagram: “Vue de la terrasse du Café Mollien #paris #museedulouvre #lelouvre #pyramide #cafemollien”

Café Mollien

Waar? Denon-vleugel, 1e verdieping
Wat? Koffie met een snelle hap

Het bewijs dat een goede locatie de eet-en-drinkervaring veraangenaamt, is Café Mollien. De hapjes en drankjes zijn hier niet heel bijzonder (voorverpakte salades, muffins), maar wel oké. Dus je kunt hier rustig een snack of een koffietje halen.

En bovendien: het is het uitzicht dat telt. Op een steenworp afstand van de Mona Lisa, met een terras dat uitzicht biedt op de Cour Napoléon en de Carrousel tuinen.

* Pause gourmande au cafe Mollien ? * On passe le bon temps avec mon papa @yuri.ru ☺️??, и это ещё одна моя радость дня! ?..или даже месяца! ? #yummy #foodstories #louvremuseum

255 Likes, 3 Comments – Style of Paris (@lenaruna) on Instagram: “* Pause gourmande au cafe Mollien ? * On passe le bon temps avec mon papa @yuri.ru ☺️??, и это ещё…”

Le Café Richelieu / Angelina

Waar? Richelieu-vleugel, 1e verdieping
Wat? Lunch, diner of goddelijke chocolademelk met een gebakje

Iedereen die weleens een reisgids over Parijs heeft ingekeken, weet van het bestaan van Angelina, aan de Rue de Rivoli. Dit theehuis is beroemd vanwege haar stroperige warme chocolademelk en Mont Blanc gebakjes. Tip: wacht niet uren voordat je de beroemde chocomel er kunt drinken, maar neem er eentje mee on-the-go!

In Le Café Richelieu in het Louvre worden nog eens dezelfde lekkernijen als in het theehuis van Angelina geserveerd en kun je lunchen (clubsandwiches, quiches) en dineren. Of natuurlijk thee met een gebakje nuttigen: van réligieuses met pistache tot aan macarons en éclairs.

Het café is niet goedkoop, maar het eten en de locatie maakt veel goed: dit is een architectonisch hoogtepunt. Mét uitzicht op de beroemde glazen piramide van het Louvre.

Angelina’s for tea at the Lourve ☕️

128 Likes, 0 Comments – Jess. H (@jessuhan) on Instagram: “Angelina’s for tea at the Lourve ☕️”

Ok. If you ever visit Musee du Louvre. This is the cafe to go. This view is mesmerizing.

86 Likes, 7 Comments – Claire↠To The Coffeeland (@tothecoffeeland) on Instagram: “Ok. If you ever visit Musee du Louvre. This is the cafe to go. This view is mesmerizing.”

Le Comptoir du Louvre

Waar? Onder de piramide
Wat: Broodjes en patisserie afhalen

Bij Le Comptoir du Louvre kun je een lekker broodje afhalen. In het Louvre zijn er drie van zulke afhaal-counters, maar Le Comptoir zou de beste zijn. Alles is hier afkomstig van bakkerij Paul, een Franse bakkerij die al sinds 1889 bestaat en die diverse filialen door heel Parijs heeft. Broodjes dus, maar ook patisserie, kleine gebakjes en desserts voor de lekkere trek. Tip: buiten, bij de Carrousel tuinen, staat ook een kiosk van Paul. Handig als je wat sneller klaar wil zijn.

Le Café Grand Louvre

Waar? Hartje museum, onder de piramide
Wat? Dineren in Franse stijl

De klassieke Franse keuken proef je in dit restaurant, van de hand van chef Régis Bregere. Hij serveert zowel traditionele gerechten als eigen creaties. Denk aan bloemkoolcurry met amandelen, ravioli met truffelroom en de cheeseburger van het huis. Gemiddelde prijs voor een menu van twee gangen: 26 euro.

Voor het uitzicht zou je overigens beter één van de andere tentjes in en rond het Louvre aan kunnen doen. Ook de inrichting is op z’n minst opmerkelijk te noemen: die doet ons sterk denken aan een vergaderzaal op een vliegveld. Maar ja, het ligt tenslotte ónder de beroemde piramide.

Le Louvre la nuit / The Louvre by night Regram @elisabettaesse #louvre #museedulouvre #night #nuit #regram #louvremuseum #pyramidelouvre #pyramide #pyramid #lanuit #samedisoir #saturdaynight

36.2k Likes, 130 Comments – Musée du Louvre (@museelouvre) on Instagram: “Le Louvre la nuit / The Louvre by night Regram @elisabettaesse #louvre #museedulouvre #night…”

Glacier Amorino

Waar? Tuilleries tuinen
Wat? IJsjes

De twee Italianen achter Glacier Amorino vestigden zich in 2002 in Parijs en hebben niet alleen meerdere vestigingen in Frankrijk, maar ook in Azië en Amerika. Een keten ja, maar de Italiaanse stijl en de Franse flair hebben ze weten te behouden. Hier krijg je je gelato in de vorm van een roos op je ijshoorntje geserveerd en ach, als we dan toch in de stad van de romantiek zijn – hartje Louvre – is dat wel zo leuk.

Smaken die hier verkrijgbaar zijn: o.a. amarena-kersen, caramel au beurre salé, limoen-basilicum en speculoos.

DAYDREAMS & ICECREAMS ? #icecream #amorino #flower #paris #saintgermain

292 Likes, 0 Comments – LUNA ISABELLA RONKES AGERBEEK (@lunaisabellaa) on Instagram: “DAYDREAMS & ICECREAMS ? #icecream #amorino #flower #paris #saintgermain”

En verder?

Eigenlijk zijn de overige eettentjes rondom het Louvre niet bepaald een aanrader (erg toeristisch, onnodig duur en een groot gehalte aan salades met ananas en lasagne bolognese).

Beter is het misschien om het winkelcentrum onder het Louvre (Carrousel du Louvre) in te duiken of langs een van de kioskjes in het museum te wandelen en genoegen te nemen met koffie en een broodje/gebakje. Kun je daarna mooi weer Parijs in trekken om die fantástische gastronomie te ontdekken…

Meer hotspots in Parijs:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Eater

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.