Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 4 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

DeliCees in Dordrecht: Spaans/Italiaans in een oude pastorie

Restaurant Delicees huist in de oude pastorie van de Grote Kerk in Dordrecht. Dat klinkt best imponerend, maar “ons pand is statig, maar wij zijn niet statig!”, zeggen ze zelf. Je eet er gerechten met een Italiaanse of Spaanse twist.

DeliCees in Dordrecht

In het pittoreske en oude Dordrecht vind je al ruim zes jaar het fijne DeliCees. Een restaurant waar chefkok Cees Timmerman de scepter zwaait in de keuken en zijn vrouw Ester Weber als gastvrouw en gepassioneerde sommelier haar rol vervult. Bij DeliCees schuif je aan in een fijne, kleine ruimte met een goede akoestiek en word je geholpen door gedreven personeel.

En ook niet geheel onbelangrijk: je eet er gerechten met Mediterraanse invloeden, gemaakt met seizoensgebonden ingrediënten. En dat smaakt heerlijk. Leuk: op de website lees je precies welke leveranciers het restaurant heeft. Ook beschikken ze over een eigen bibliotheek voor hun collectie kookboeken.

Delicees restaurant in Dordrecht
Bron: Delicees

Laat je verrassen

Bij DeliCees kies je niet zelf je gerechten uit, maar laat je je verrassen door het verrassingsmenu van 3, 4, 5, 6, of 7 gangen. No worries: als je een bepaald ingrediënt niet lust of niet kan verdragen, houdt de keuken hier natuurlijk rekening mee en krijg je een aangepaste versie op het menu.

En de gerechten zien er allemaal even prachtig en zorgvuldig opgemaakt uit. Cees en Ester laten zich inspireren door Spanje en Italië. Ze gebruiken verse ingrediënten uit het seizoen en nieuwe technieken om hun gerechten te bereiden. Regelmatig reizen de twee af naar het zuiden van Europa om inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten.

Zo eet je hier bijvoorbeeld langoustine met dashi en witlof, rendang van paddenstoelen met atjar met pompoen of poussin met little gem en colatura (een soort vissaus).

Delicees
Bron: Delicees restaurant

Verfijnde wijnen

Ook aan heerlijke, bijpassende wijnen ontbreekt het bij DeliCees niet. Ester vertelt vol overgave en op zó’n leuke manier waar de wijnen vandaan komen en hoe ze smaken: ‘Het klinkt misschien gek, maar de wijn ruikt een beetje naar benzine. Maar zo smaakt ‘ie niet hoor!’

Iets te vieren of gewoon zin in een avond goed uit eten op een sfeervolle plek? Doe een dagje Dordrecht en eindig bij DeliCees.

Adres DeliCees

Je vindt DeliCees aan de Lange Geldersekade 8 in Dordrecht.

Van woensdag tot en met zondag kun je er vanaf 18:00 terecht voor het diner. Voor meer informatie check je de website.

Meer lekker uit eten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.