Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 5 okt 2022
Leestijd: 9 minuten

De beste plekken om lekker te eten in Disneyland Paris

We kennen Disney natuurlijk allemaal van die heerlijk zoetsappige films die altijd goed aflopen. De Lion King, Assepoester… Alle karakters kun je ook al dertig jaar ontmoeten in Disneyland Paris: hét bekende pretpark voor jong en oud waar iedereen zich weer even kind voelt. En waar je ook een aardig bordje kunt eten, zo blijkt. Culy’s Martine werd uitgenodigd om de restaurants in de Disneyland Paris parken te testen en heeft de leukste en lekkerste opties voor je op een rijtje gezet.

Eten in Disneyland Paris is niet zomaar iets. Oké, misschien denk je er als pretparkbezoeker niet zo bij na als je na die iets te wilde achtbaan (wees gewaarschuwd voor Crush’s Coaster, de Finding Nemo attractie) een nieuwe bodem moet leggen. Maar het is wel belangrijk om te vermelden dat achter elk restaurant in Disneyland Paris een heel verhaal schuilgaat.

Eten in Disneyland Paris: psychologie op je bord

Niet alleen stap je achter elke deur in een geheel nieuwe setting, zeker bij nieuwste restaurants en de restaurants waar je aan tafel wordt bediend is er een heel team vooraf bezig geweest met het psychologische aspect van eten in Disneyland Paris.

Zo wordt er uitgebreid nagedacht over – zoals zij dat noemen – imagineering en pas als dat samenkomt met het interieur, de muziek, de geur en het menu, gaat men door. Dus voordat jij aan de frietjes en de hamburger begint, is er al een team van misschien wel honderden mensen bezig geweest om jouw hele ervaring samen te stellen. Zo worden niet alleen je smaakpapillen, maar alle zintuigen en voelsprieten geprikkeld!

Eten in Disneyland Parijs Manhattan restaurant desert
Bron: Martine van Groenigen voor Culy

Culy’s tips: hier kun je lekker eten in Disneyland Paris

Toad’s Hall

In dit oude Engelse landhuis waan je je in de film van Meneer Pad, een echte Disney klassieker… uit 1949. De kans is dan ook groot dat er misschien niet direct een belletje gaat rinkelen. De film is dus al oud en dat trekt men in het restaurant door in de nostalgische Engelse kleding van het personeel. In het restaurant waan je je echt in een oude Britse serie.

Hoewel we hier dus terug in de tijd gaan, is het menu van het restaurant best vooruitstrevend. Zo aten we hier een vegan fish en chips en die was érg lekker. Qua looks ziet de vegan vis er wel anders uit dan de échte visjes, maar de smaak was eigenlijk identiek – en daar gaat het toch om. Vegan eten in Disneyland Paris blijkt prima te doen.

Eten in Disneyland Parijs
Bron: Martine van Groenigen voor Culy

Bistro Chez Remy

De film Ratatouille is zeker op de Culy-redactie, maar vast ook bij andere foodies, een favoriete Disneyfilm. De rat Remy die in een keuken belandt en als piepklein dier tussen die grote borden, bestek en tafels ronddwaalt, bevindt zich nu in Disneyland Paris.

In Bistro Chez Remy voel je je dan ook echt een kleine rat. Je eet er naast een gigantische pot Dijon mosterd, onder een grote cocktailparasol tussen de mega borden of je zit op en grote champagnekroon.

En wat je er dan eet? De echte Franse bistroklassiekers: steak frites met bearnaisesaus (aanrader), een grandioos appeltaartje met vanillesaus waar we nog aan denken en uiteraard een smaakvolle ratatouille.

Eten in Disneyland Parijs Bistro Chez Remy
Bron: Disneyland Parijs

PYM Kitchen

Op de gloednieuwe Marvel Avengers Campus kom je als foodie ook écht goed aan je trekken. Zeker bij het buffetrestaurant PYM Kitchen. Hier moet je echt op tijd reserveren want dit restaurant is zo populair onder de Marvel fans (en onder mensen die van lekker eten houden) dat ‘t er vaak vol zit.

Bij PYM Kitchen wordt gebruik gemaakt van de PYM Particle-technologie uit de films Ant-Man en The Wasp. Hierdoor is alles of heel groot of heel klein. Gigantische pretzels en croutons in de salade, mini madeleines en hamburgers en nóg kleinere frietjes.

Hoewel het een buffet restaurant is (en dat vaak het label: klef, lauw en sloffig heeft), is het eten hier echt vers en erg lekker! Ook leuk: ze serveren hier naast experimenteel eten ook bijzondere drankjes zoals een blauwe wijn. Probeer ook de blauwe mayonaise als je hersenen die mindfuck aankunnen!

Eten in Disneyland Parijs PYM Kitchen
Bron: Disneyland Parijs

Stark Factory

In Stark Factory snap je helemaal wat we hierboven bedoelden – en wat Disney bedoelt met – imagineering. Ook in dit restaurant wandel je weer in een belevenis binnen. Bij binnenkomst staat een gigantische Tony Stark je op te wachten.

Het personeel van dit restaurant is opgeleid aan de L’ecole Francaise de Pizzaiolo, oftewel: de Franse pizzaschool. Hier leerden ze hoe je hét perfecte pizzadeeg maakt. En dat hebben ze goed onthouden, want je eet hier een overheerlijke pizza al taglio. Je kiest dus een stukkie in plaats van een hele pizza. En daar houden wij van, want dan kun je zo lekker veel proeven.

Het deeg van de pizza’s wordt elke dag vers gemaakt en de pizza waar jij ‘s middags of ‘s avonds van geniet was 24 uur van tevoren al in de maak. Het deeg moet namelijk minstens 24 uur rijzen, waarna het twee keer wordt afgebakken. De eerste keer met enkel de tomatensaus, daarna met nog meer tomatensaus en kaas en eventuele warme toppings.

Eten in Disneyland Parijs Stark Restaurant
Bron: Disneyland Parijs

Walt’s An American Restaurant

Wil je nu echt terug naar de oorsprong en Walt Disney himself beter leren kennen? Dan doe je er goed aan een tafeltje te reserveren bij Walt’s. Dit restaurant zit in het hart van Main Street U.S.A. in het Disneyland Park, maar zodra je binnenkomt bevind je je in een oase van rust. Het restaurant is opgebouwd in zes ‘dinerkamers’ met allemaal een ander thema van de zes landen uit het Disneyland Park.

Speciaal voor de dertigste verjaardag van het park hebben de chefs een heel nieuw menu samengesteld. Amerikaanse gerechten met een Frans tintje geïnspireerd op grote Amerikaanse steden als Chicago, Illinois en Missouri waar Walt geboren en opgegroeid is. Én uiteraard die overheerlijke Isigny boter. Wij aten hier onder andere een smaakvolle Waldorfsalade. Een vitaminerijke verfrissing tussen alle popcorn en suikerspinnen.

Eten in Disneyland Parijs Walt's
Bron: Martine van Groenigen voor Culy

Manhattan Restaurant

Manhattan Restaurant is niet gelegen ín het Disneyland park maar vlak erbuiten. Dit restaurant bevindt zich namelijk in het gloednieuwe Disney Hotel New York – The Art of Marvel (10 minuutjes lopen vanaf de entree van Disneyland Paris).

Je kunt hier dineren en je even wanen in Italië. Manhattan Restaurant serveert namelijk moderne Italiaanse gerechten in een traditioneel jasje. En hoewel traditioneel misschien niet zo fancy klinkt, is dat ‘t wel. De ingrediënten komen bijna direct van de Italiaanse kaas-, groente-, vlees- en visboeren. En dát proef je.

Eten in Disneyland Parijs Manhattan Restaurant
Bron: Martine van Groenigen voor Culy

W.E.B.-Food Truck

De Worldwide Eating Brigade foodtruck wordt gerund door de uitvinders van de W.E.B. werkplaats. En dat is een genot, want deze uitvinders bedachten dat je in een pretpark ook best eens zin kunt hebben in een kommetje groente en vitamines. Krachtvoer om daarna je tocht door de nieuwe Marvel Avengers Campus voort te zetten.

Bij de Worldwide Eating Brigade foodtruck serveren ze Aziatische chow mein noodles. Deze kommetjes zijn rijkelijk gevuld met verse groentes, een heerlijke bouillon en garnalen, kip of tofu. Ook voor vegetariërs dus érg geschikt.

Eten in Disneyland Parijs WEB food truck
Bron: Disneyland Parijs

Eten & drinken in Disneyland Paris: nog enkele tips

  • Het is vaak druk in de parken, je doet er dus goed aan te reserveren als je echt een plekje wilt bemachtigen in je favoriete restaurant. Dit doe je tegenwoordig erg makkelijk via de nieuwe Disney-app.
  • Ook als je speciale dieetwensen of allergieën hebt, kun je prima eten in Disneyland Paris. Geef het aan bij je bestelling en er wordt uitstekend rekening mee gehouden.
  • Vegetarisch en veganistisch eten in Disneyland Paris is goed te doen. Steeds meer restaurants hebben in ieder geval vegetarische opties, maar ook het vegan aanbod breidt steeds meer uit.
  • Disneyland Paris blijft Disneyland Paris en dus ‘gewoon’ een pretpark. Wil je écht perfect en chique uiteten, dan doe je er goed aan om vanaf het station van Marnela-Vallée station de trein naar Parijs te pakken en daar een gezellig restaurantje op te zoeken. Het blijft ten slotte wel een pretpark!
  • Sommige restaurants (vooral die in de hotels) zijn enkel open voor lunch of diner. Check dit van tevoren even in de app. Scheelt je weer een paar honderd stappen op die duizenden stappen die je toch al gaat zetten.
  • In sommige restaurants kun je eten met de Disney-figuren. Hier zijn speciale timeslots voor (ook te vinden in die app). Let wel op: Disney is toch nog steeds een groot kinderfestijn. Ben je al overprikkeld door alle geluiden en stemmetjes in het park, dan wordt dat bij zo’n thema etentje niet minder. Wees gewaarschuwd!
  • Er zijn in de parken amper nog papieren plattegronden te vinden, alles wordt geregeld via de app. Erg handig, maar kijk voor je een attractie ingaat even wat erbij staat qua ‘heftigheidslevel’ van de attractie. Zou zonde zijn als die kostbare lunch er na de attractie weer uitkomt!
  • Er zijn in Disneyland Paris drie soorten restaurants; buffetrestaurants, counterservice restaurants en restaurants met tafelbediening. Dit is om eten in Disneyland Paris toegankelijk te maken voor iedereen. In de Disney-app kun je per restaurant zien om wat voor ‘soort’ het gaat en ook de menu’s alvast checken. Ideaal voor de hongerige foodie!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.