Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 17 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Één van onze favoriete culinaire helden: Matty Matheson

Hij is groot, luid, komisch en nog gekker op eten dan jij en ik bij elkaar. Matty Matheson is een Canadese culinaire held, die vooral bekend is van zijn food video’s op Youtube-kanaal Munchies én zijn eigen kookprogramma It’s Suppertime.

Matty Matheson: culinaire (anti)held

De presentator is een opvallende verschijning in het culinaire landschap. Zo bestaat zijn outfit of the day meestal uit een petje, houthakkersoverhemd (of oud T-shirt) en jeans. En er is geen plekje op zijn lijf dat nog niet is bedekt met tatoeages (niet dat we dit hebben gecheckt, dit zijn enkel vermoedens…).

En o ja, hij is luid, vloekt veel, is komisch en een tikje onbeholpen. Da’s even wat anders dan de immer frisse en kwieke Jamie Olivers en Donal Skehans in de wereld. Maar dat is nou juist wat Matty Matheson zo leuk maakt. En zo populair: hij heeft meer dan 300.000 volgers op Instagram, waar hij vrolijke selfies plaatst met beroemdheden als Leonardo DiCaprio, Ed Sheeran en Questlove.

It’s Suppertime

Hoe komt Matty Matheson zo populair? Hij oogstte al enorm veel bekendheid met zijn food video’s op Youtube-kanaal Munchies. Daarin kookt hij (zowel thuis als in een testkeuken) en reist hij naar restaurants en producenten om reportages te maken over alles van hot sauce tot aan kaviaar.

Eind 2017 verscheen eindelijk zijn eigen tv-programma (yep: op Amerikaanse en Canadese televisie) It’s Suppertime, dat hij niet alleen presenteert, maar ook schrijft en produceert.

Het is een klassieke kookshow, die zowel geschikt is voor wat hij culinaire ‘Big Dogs‘ en ‘Little Dogs‘ noemt. Oftewel: gevorderden en beginners. En Matty heeft wel degelijk ervaring als chefkok. Zo is hij chef bij Parts and Labour en ontwikkelt hij het menu en de marketingstrategie van restaurants Dog & Bear en Maker Pizza, allemaal in Toronto (Canada).

King of comfort food

De gerechten die hij kookt zijn dikwijls rasecht comfort food, van spaghetti & meatballs tot aan Vietnamese banh mi en via porchetta naar mosselen in tomatensaus. Matty kookt niet te ingewikkeld en met goesting, véél goesting, waardoor je bijna je tanden in je scherm wil zetten. Maar het mooiste is nog wel dat alles wat hij maakt is gelardeerd met humor.

De video’s van It’s Suppertime zijn helaas (nog) niet beschikbaar in Nederland, maar gelukkig staat Youtube vol met oude video’s van Matty. Hieronder een paar van onze favorieten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.