Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Drinken 16 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Yes: de lekkerste gin-tonics drink je deze lente in 6 verschillende steden op het Gin Festival

Heb je je de afgelopen jaren nét iets te veel vermaakt met alle lekkere cocktails op het Gin Festival? Dan hebben we goed nieuws: ook dit jaar kun je erbij zijn, in maar liefst zes steden. Het festival vindt niet alleen plaats in Amsterdam en Rotterdam, maar ook in Utrecht, Leiden, Den Haag en Eindhoven. En als je echt fan bent van gin-tonics, kun je ze natuurlijk ook gewoon alle zes bezoeken. Je houdt van gin of je houdt er niet van.

Vorige jaren vond het Gin Festival plaats in Amsterdam-Noord, maar daarvoor is de cocktail te populair geworden (en dat snappen we best…). Daarom kun je nu op 18 mei terecht in de Beurs van Berlage, samen met zo’n 2500 andere gin-liefhebbers. En er worden niet alleen meer dan 100 soorten gin geserveerd, maar ook allerlei soorten tonic, jenever en vermouth.

Gin Festival in 6 steden

Kun je niet tot 18 mei wachten? Dan moet je in Leiden zijn, waar het festival op 23 en 24 maart al plaatsvindt in de oude dekenfabriek Het Scheltema. Op 13 april ben je vervolgens welkom in de Grote Kerk in Den Haag, en op 7 en 8 juni in de Lik in Utrecht. Op 22 juni is het Gin Festival in de Cruise Terminal in Rotterdam, op 29 juni tot slot in het Klokgebouw in Eindhoven, op de creatieve locatie Strijp-S.

Wat is er allemaal te doen?

Op het festival doe je trouwens meer dan alleen ijskoude gin-tonics drinken: je maakt bijvoorbeeld kennis met de makers van de drank tijdens proeverijen, kunt naar seminars luisteren of meedoen aan masterclasses – waar je overigens wel iets voor moet bijbetalen. Ook is er een silent disco, live-muziek en lekker veel foodstands om voor een beetje balans te zorgen.

In elke stad is het festival geopend van 15:00 tot 22:00 uur. Het gedetailleerde programma wordt in de week voorafgaand aan elk festival online gezet. Je kunt wel vast tickets kopen via de website van Gin Festival. Voor het festival zelf betaal je 25 euro, voor The School of Gin nog een tientje extra.

De perfecte manier om je zomer te beginnen! Zien we je daar?

Alvast wat leren over gin-tonic?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.