Redactie
Redactie Inspiratie 12 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de 3 leukste food festivals dit weekend

Elke vrijdag vind je op Culy.nl een overzicht met drie van de leukste food festivals van Nederland. Met niet alleen food festivals en markten in Amsterdam, maar verspreid door het hele land. 

Kannen & Kruiken – Amersfoort

Hoewel je tijdens Kannen & Kruiken ook volop kunt genieten van eten van de fantastische foodtrucks, draait het hier toch echt om het bier van de lokale brouwerijen en de bijzondere wijnen van over de hele wereld. Ook zijn er toffe bands & DJ’s aanwezig voor de culinaire aankleding.

Kannen & Kruiken – 12 tot en met 14 augustus – Burgermeester Brouwerplantsoen, Amersfoort

De parade – Amsterdam

Deze zomer eindigt De Parade traditiegetrouw in Amsterdam. Dit weekend trappen ze af en kun je naast de uiteenlopende theatervoorstellingen, ook de vele pop-up restaurants en cocktailbars uitproberen.

La Cantine is al jaren onze favoriet en met name de pasta met worst mag je niet overslaan, maar ook de hapjes van Wild van Wild, Artistic Crepe en Haute Friture zijn aanraders.

De Parade – 12 tot en met 28 augustus – Martin Luther Kingpark, Amsterdam

Ketels aan de Kade – Rotterdam

Ketels aan de Kade is anders dan de meeste food festivals; in een historisch decor proef je het Rotterdamse (culinaire) verleden. Zo staan er in de Delfshaven verschillende marktkramen, wordt er een openlucht herberg gebouwd en kan je verschillende kookdemonstraties bijwonen.

Ketels aan de Kade – 13 & 14 augustus – Historisch Delfshaven

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.