Redactie
Redactie Diner 19 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Linguine met pikante venkelworst à la de Parade

La Cantine op de Parade is een begrip: het eten van dit rondreizende restaurant is erg bijzonder en altijd smaakvol. Nu is er een mooi boekje gemaakt over La Cantine, met 15 recepten om het Parade-gevoel thuis op tafel te zetten voor vrienden.

Breng ruim water aan de kook en draai het vuur uit. Leg de venkelworst in het warme water gedurende een minuut of tien, of totdat de worst geheel gaar is en stevig aanvoelt. Leg de worst vervolgens in de koelkast. Snijd de worst, zodra hij helemaal koud is, in plakken en rooster deze op 180°C in de oven tot de worst mooi bruin is aan de buitenkant, of bak de worst bruin in een pan.

Bak het gehakt bruin in de olijfolie in een grote pan. Voeg ui, knoflook en peper toe en bak mee zonder te kleuren. Blus af met de gepelde tomaat, tomatenpuree en voldoende water zodat een dunne saus overblijft. Voeg de kruiden toe, breng aan de kook en reduceer tot sausdikte op laag vuur. Breng op smaak met zout.

Kook de pasta in water met zout op hoog vuur tot deze nét al dente is. Haal de pasta uit het water en voeg bij de pastasaus, zodat de pasta wat van de saus kan opnemen. Garneer met de worst, Parmezaan, rucola en olijfolie.

Het boekje van Merijn van Berlo is te koop op de Parade bij La Cantine, maar ook online te bestellen op https://bit.ly/bestelboek.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.