Rosa Bertram
Rosa Bertram Inspiratie 11 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Het Veggie Festival is hét food festival voor groenteliefhebbers

We kunnen niet zonder onze veggies. En dat groenten he-le-maal de bom zijn, merk je wel op het Veggie Festival. Op 15, 16 én 17 juni wordt dit food festival georganiseerd op de NDSM-werf in Amsterdam. Bereid je voor op een plantaardige biefstuk, een zomerse vega barbecue van Smokey Goodness en allerlei foodtrucks vol lekkernijen met groenten in de hoofdrol.

Veggie barbecue

De oude scheepsbouwloods op het NDSM-werf wordt het hele weekend omgetoverd tot een food walhalla voor vegetariërs, veganisten én vleesliefhebbers. Smokey Goodness presenteert namelijk een zomerse vega barbecue en Las Fritas maken de lekkerste vega burgers en zoete aardappelfrietjes.

Maar er is meer: Esther’s Cookery maakt Ottolenghi-achtige salades en legt uit hoe je baba ghanoush zelf kan maken. Heb je meer zin in eten uit het Midden Oosten? Ga dan op zoek naar Maza en The Pom Bar. Voor flinterdunne pizza’s en verse pasta’s plof je neer bij Bella Vita.

spring rolls op het Veggie Festival
Bron: Veggie Festival

Dit restaurant zegt voor een heuse food speeddate

Het Amsterdamse restaurant YERBA serveert pas sinds twee maanden allerlei lekkere veganistische gerechten. Maar chef Walter Marskamp, bekend van Wilde Zwijnen en het Hoxton Hotel, gaat tijdens het festival in zijn mini-restaurant zorgen voor een culinaire speeddate: drie gangen in dertig minuten. Wij zijn benieuwd!

Het eerste plantaardige biefstukje ooit

Wie vegan of vega is, maar toch stiekem een biefstukje op z’n tijd mist, heeft geluk. Want bij de kraam van Vivera (gespecialiseerd in het maken van vleesvervangers) haal je de allereerste plantaardige biefstuk ever – ter wereld! Kan je niet wachten om er één te proeven? Vanaf vandaag zijn ze al verkrijgbaar in de appie!

groenteburgers op het Veggie festival
Bron: Veggie festival

Taart en ijsjes

Na al dit lekkers nog zin in een toetje? Sharp Sharp zorgt voor de vegan taartjes en anders komt ook Professor Grunschnabel langs met zijn ijsjes die gemaakt zijn op basis van kokosnoot of fruit. Voor allerlei lekkere koffies ga je naar de Babes Koffie.

Extra: van disco tot kids corner

Met vegan wijnen, een speciale kids corner én een dans area, ben je de hele dag zoet. Zelfs als je al het eten wilt compenseren met iets gezonds, kan je mee doen met de Borrel Bootcamp van VondelGym!

Veggie Festival vindt op 15, 16 en 17 juni plaats in de Scheepsbouwloods op de NDSM-Werf in Amsterdam. Kijk voor meer info op de site! Tickets kosten € 7,95.

Meer over veggies:

Veggie Festival gegrilde courgettes
Bron: Veggie Festival

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.