Redactie
Redactie Lunch 13 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Homemade baba ghanoush

Baba ghanoush is een van oorsprong Libanees gerecht op basis van geroosterde aubergines en veroverde een paar jaar geleden ook onze Westerse smaakpapillen. Hoewel het in de meeste supermarkten te koop is, maken wij het natuurlijk liever zelf.

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24kitchen.

Prik de aubergines in en gril de aubergines ongeveer 20 minuten op de bbq of in een hete oven op de grillstand tot ze gaar en geblakerd zijn. Pel en hak ondertussen de knoflook.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan, voeg de hazelnoten, knoflook en komijnpoeder toe en rooster in ongeveer drie minuten goudbruin.

Halveer de aubergines en schraap het vruchtvlees eruit. Hak het auberginevruchtvlees fijn en voeg de yoghurt, sesampasta en rasp en sap van de citroen toe. Goed roeren. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Optioneel: hak de hazelnoten, pluk de koriander en bestrooi beide over de baba ghanoush. Druppel er de olijfolie over.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.