Redactie
Redactie Inspiratie 16 aug 2012
Leestijd: 2 minuten

Bijzonder Professor Grunschnabel ijs in nieuwe verpakking

Gisteren lanceerde de Alkmaarse ijsmaker Professor Grunschnabel zijn kleurrijke nieuwe ijsbekers op de Parade in Amsterdam. Op dit theaterfestival werd zijn ijs in 2003 voor het eerst geïntroduceerd. Negen jaar later heeft het ijsmerk liefhebbers door heel Nederland en sinds kort is zijn ijs ook in België verkrijgbaar. Door middel van de nieuwe verpakking kan de groeiende groep fans beter geïnformeerd worden.

Het assortiment bestaat uit meer dan 15 opvallende smaken met exotische namen als Fresas del Habanero, Siam Horapa Coco en Café el Khatib. Dit vertaalt zich in culinaire hoogstandjes als aardbeienijs met hete pepertjes, ijs van kokosmelk met Thaise basilicum en limoen, en ijs van Arabica-koffie met cardemonzaadjes en vanille. Voor elke smaak is een andere ijsbeker ontworpen.

Zomerse én winterse smaken

Professor Grunschnabel bewijst al jaren dat ijs niet alleen een zomerproduct is. Natuurlijk, in de zomer zijn de frisse smaken zoals Mama Mango Maracujá en Brasil Basil Lime populair, in de winter doen de kruidige, complexere en romige smaken zoals Indian Winter en Canelle Glorieuses het goed.

Pepijn Ornstein, oprichter van Professor Grunschnabel: ”In de zomer is het Mama Mango Maracujá-ijs niet aan te slepen. Maar: de Kyoto n’ Murasaki, een gekruide cranberry, cassis, framboos met lekker veel citrusfruit, past weer heel mooi in een winters menu, niet alleen als toetje maar ook heerlijk en verrassend bij een warm hoofdgerecht!”

Grunschnabel_Pepijn Ornstein

Geen zuivel

Het ijs van Professor Grunschnabel is 100% plantaardig op basis van water of kokosmelk. Dit is uniek, want in het meeste ijs wordt zuivel verwerkt, zelfs in sorbetijs. Ornstein: “Melk is voor baby’s. IJs zonder melk is lichter op de maag, en dat vinden, gelukkig, veel mensen lekkerder. Ook lichter voor de planeet trouwens!”

Zowel de exotische als de meer klassieke ijssmaken van Professor Grunschnabel zijn gemaakt van zo vers mogelijk fruit, verse kruiden, met vers geperst limoen- of citroensap. Er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische bind- en conserveringsmiddelen aan het ijs toegevoegd.

Benieuwd waar het ijs te koop is? Check de site grunschnabel.nl

Grunschnabel_nieuwe bekers_1Grunschnabel_nieuwe bekers_2

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.