Redactie
Redactie Recepten 19 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Smokey chicken sandwich van de BBQ

Een goddelijk recept uit het heerlijke barbecueboek Smokey Goodness van Jord Althuizen: een smokey chicken sandwich van de BBQ.

Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 125 graden is bereikt. Week ondertussen de houtsnippers in water.

Begin met het maken van de ranchsaus door de mayonaise, karnemelk en zure room met een garde of vork goed te mengen totdat er een gladde saus zonder klontjes ontstaat. Voeg daarna de resterende ingrediënten toe en roer deze er goed door. Controleer de smaak van de ranchsaus; deze moet fris-zuur zijn. Voeg naar smaak zout, peper of extra citroensap toe.

Maak vervolgens de bleekselderijsalsa. Snijd de bleekselderijstengels in kleine gelijke blokjes van 4 bij 4 mm. Verwijder alle zaadjes van de tomaat en komkommer en snijd deze ook in blokjes van 4 bij 4 mm. Snipper de rode ui en doe alle gesneden groenten in een kom samen met de fijngehakte peterselie. Breng op smaak met zout, peper en het limoensap.

Meng de kippendijen met kipkruiden en zorg ervoor dat deze aan alle kanten goed gekruid zijn. Giet de houtsnippers af, voeg deze toe aan de brandende kolen en leg de kippendijen op de indirect afgestelde BBQ.

Rook de kippendijen een ½ uur op 125 graden. Bak ondertussen de broodjes af en snijd ze open. Verwijder het rooster van de BBQ, stel in op direct grillen, laat de temperatuur oplopen tot circa 220 graden en gril de kip kort totdat deze een kerntemperatuur van 75 graden heeft bereikt.

Verdeel over de vier opengesneden broodjes eerst de veldsla, vervolgens de bleekselderijsalsa en daarna de gegrilde kip. Garneer met een rijke dosis ranchsaus.

Smokey Goodness van Jord Althuizen ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 24,99. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.