Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 7 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Video: deze lasagne van eend is alles wat je wil in het leven

Als je dacht dat je oma lekkere lasagne maakte, wacht dan maar tot je de lasagne van eend in deze video hebt gezien. Daarin gaat gekonfijte, gerookte eend. En da’s nog niet alles: de lasagne wordt in dikke plakken gesneden, die worden gebakken op een grillplaat. Dames en heren: de lasagnehemel.

Verantwoordelijk voor deze culinaire creatie is restaurant Pig Bleecker in New York, waar chef Chef Matt Abdoo in de keuken staat. Het restaurant staat bekend om gerechten met vlees in de hoofdrol, maar de lasagne van eend is pas écht bijzonder.

lasagne van eend

Gekonfijt en gerookt

Zo worden de eendenbouten voor de lasagne eerst gekruid met barbecuekruiden en daarna gekonfijt in gerookt (!) eendenvet. De poten gaan in dat vet in een rookoven, gedurende drieënhalf uur.

Het vlees wordt van de botten af geplukt en vervolgens tot een ragú gemaakt met fijngesneden groenten en tomatensaus.

lasagne van eend

Stapelen en bakken

Het opbouwen van de lasagne gaat op een bijzondere manier. Eerst wordt er wat béchamelsaus gespoten op een grote – met bakpapier beklede – bakplaat. Daarop gaat wat van wat ze ‘Grandma’s Sunday Gravy’ noemen en vervolgens het eerste lasagnevel.

Zo worden de laagjes gestapeld (belangrijk: er zit meer vlees dan saus in deze lasagne van eend) tot een hoge toren. Die wordt vervolgens in dikke plakken gesneden, die aan alle kanten worden gebakken op een vlakke grillplaat.

lasagne van eend

New York

De plakken lasagne worden geserveerd op een bedje van saus en bestrooid met Parmezaanse kaas, broodkruim en groene kruiden.

Voor dit gerecht moet je dus naar New York, maar tip de la tip: Holy Ravioli in Amsterdam serveert ook een goede eendenlasagne. Thuis maken? Probeer de lasagne met krokante eend van Jamie Oliver.

Je vindt Pig Bleecker aan 155 Bleecker Street in New York. Reserveren kan online.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.