Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 6 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Kindermenu: Culy roept kinderen op om hun lievelingseten te tekenen!

Culy doet een oproep aan alle kinderen van Nederland: stuur een tekening in van jouw lievelingseten! Niet alleen schitteren hun kunstwerken straks misschien wel op Culy.nl: de redactie gaat hun lievelingsgerechten ook nog eens helemaal namaken en delen als recept. Niet wij, maar kinderen bepalen dus wat wij gaan koken.

En als we namaken zeggen, bedoelen we ook écht namaken. We gaan namelijk ons uiterste best doen om al die lievelingsgerechten precies zo na te maken als de kids het hebben bedacht. Hun tekeningen worden dus échte recepten op Culy!

Benieuwd hoe dat er uit zal zien? Kijk maar vast naar de pizza salami van Cas (6 jaar) en de vegan appeltaart van Roard (10 jaar) die we onlangs maakten.

pizza salami van cas
Bron: Cas Herrebosch en Winnie Verswijvel voor Culy

Alle jonge foodies verzamelen!

Bij Culy vinden we dat de liefde voor eten niet vroeg genoeg aangewakkerd kan worden. Wie kan genieten van lekker eten en koken, heeft daar een leven lang plezier van.

Met onze rubriek Culy Kids stimuleren we kinderen om zelf de keuken in te duiken en te ontdekken hoe leuk het is om voor jezelf (en voor anderen) te koken.

Met onze nieuwe rubriek – Culy Kindermenu – gaan we nog een stapje verder en willen we kinderen laten zien dat je met fantasie en plezier de lekkerste creaties kunt maken. Niet wij, maar zij bepalen wat we gaan koken.

Doe mee: stuur een tekening in

Heb jij zelf kinderen of nichtjes, neefjes, kleinkinderen of buurkinderen die wel houden van een potje tekenen? Lijkt het je leuk om te zien hoe de Culy-redactie een recept maakt van hun tekening, met een vleugje humor? Stuur dan een foto of scan van de tekening naar [email protected] en zet in de onderwerpregel ‘Culy Kindermenu‘.

Vermeld nog even de naam en leeftijd van de kunstenaar in kwestie. En we vragen in het kort antwoord op de vraag: waarom is dit jouw lievelingsgerecht?

We zijn alle jonge foodies nu al dankbaar.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.