Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Bakkerij / Patisserie 3 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Mamie Gourmande in Leiden brengt de échte Franse broden naar Nederland

Pain de campagne, la parisienne, pain au chocolat: Mamie Gourmande brengt de échte Franse broden naar Nederland! Bij deze bakkerij in Leiden vind je het beste van de bakkers uit Frankrijk.

Limited edition

Haal hier goddelijke broden voor thuis, van baguettes en flûtes tot aan heerlijke croissants en Franse saucijzenbroodjes. En yes: er zijn ook gebakjes! Éclairs, tartelettes, madeleines, macarons en flan de coco.

Elk seizoen is er een limited edition: een nieuw soort brood, bijvoorbeeld met ingrediënten van het seizoen. Tijdelijk verkrijgbaar, dus op = op.

Bourgondische oma

Maar hoe doen ze dat, bij Mamie, die échte Franse bakkerij naar Leiden halen? Onder andere door te werken met producten die het ‘Label Rouge’ dragen: een Frans keurmerk. Het meel voor de broodjes wordt dan ook direct geïmporteerd uit Frankrijk. Daarnaast gebruiken ze veel lokale ingrediënten.

Maar het échte wapen van Mamie Gourmande is de mamie zelf (mamie gourmande betekent letterlijk vertaalt bourgondische oma): de muze van bakker Renan. Een Française die haar passie voor goed, mooi en puur eten overbracht op haar kleinzoon.

Op z’n Frans

Niet alleen door de producten waan je je hier in een Frans dorp: alle winkelmedewerkers babbelen ook een aardig woordje Frans. Als de geur van versgebakken croissantjes alleen al je nog niet linea recta naar Frankrijk transporteert…

Ook de ruime openingstijden zijn fijn: doordeweeks kun je hier van 07:00 tot 19:00 vers brood halen. Op zaterdag zijn ze geopend tot 17:00 uur.

Én een goede lunchtip: je kunt hier ook een lekkere belegde baguette halen. Bijvoorbeeld met jambon, Comté of garnalen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.