Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit haal je bij de Ten Kate markt: hét snackwalhalla du moment

Markten in Amsterdam: ze ontvouwen zich steeds meer als dé locatie voor een onvergetelijk snackavontuur. Uiteraard, de welbekende haring en de Vietnamese loempia hebben voor altijd een plek in ons hart veroverd, maar inmiddels schieten er meer en meer opties als paddestoelen uit de grond. Eén van onze favoriete markten is dan ook de Ten Kate in Amsterdam Oud-West. En dit is waarom.

Snacks op de Ten Kate

Voorheen waren we er al vaak te vinden voor verse groentes en fruit. Inmiddels plannen we een trip richting de Kinkerbuurt een stuk zorgvuldiger. Want met honger en zonder plan richting deze markt gaan is vragen om problemen.

Jen’s Bing

Bao’s, dan bings, yan su ji’s en nog veel meer lekkers wat je niet mag missen. Bij Jen’s Bing vind je Taiwanees street food waar je nog dagenlang over gaat zwijmelen.  Bestel er een bubble tea bij en je weet: dit is een reden om je ook zonder boodschappenlijst richting de Ten Kate te begeven.

Istanbul Gözleme

Persoonlijk favoriet voor in de ochtend, tijdens de lunch of als diner: Turkse gözleme: een platbrood gevuld met verschillende hartige opties als spinazie en feta. De gözleme wordt ook nog eens vers voor je neus bereid én zowel de prijs als de eigenaren zijn zo sympathiek dat terugkeren onvermijdelijk is. Thuis een gözleme poging wagen? Probeer ‘t met dit recept.

Himalayan Kitchen

Voor Nepalese en Indiase snacks verwijzen we je graag naar de foodtruck van Himalayan Kitchen. Verwacht momo’s (Nepalese gestoomde dumplings), gevulde puri’s en samosa’s.

Tyros

Libanees haal je bij Tyros. Op het menu van deze Ten Kate favoriet vind je onder andere falafel, köfte en lamsshoarma, allen even rijkelijk belegd als vol van smaak. En wanneer je Snackspert tot je fanbase mag rekenen, weet je dat het een Snack met hoofdletter S is.

En ook

Naast bovenstaande favorieten is er nog veel meer te vinden op de Ten Kate markt. Denk aan de inmiddels beroemde broodjes van Boer Geert, verslavend lekkere Japanse snacks van Osaka Ball (enkel op maandag!) en de talrijke hummus varianten van Deli Fresh.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.