Redactie
Redactie Drinken 14 nov 2012
Leestijd: 2 minuten

Bubble Tea: wat is het en waar koop je het?

In Taiwan is het inmiddels een nationale drank geworden en ook in Nederland begint het flink aan te slaan: Bubble Tea (ook wel boba genoemd). Het is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapiocaballetjes. Tapiocaballetjes worden gemaakt van cassave, hebben weinig smaak en zijn een beetje taai, net als gummibeertjes.

Bubble tea wordt geserveerd in een glas of plastic meeneembeker en drink je met een breed rietje, zo komen ook de balletjes naar boven. Het ‘bubbelige’ aan het drankje zijn natuurlijk de balletjes, en doordat het flink wordt geschud, ontstaat er een flinke schuimkraag van kleine luchtbelletjes.

Culy Homemade: zelf bubble tea (boba) maken

bubble tea

Hit in Azië

Niet alleen in Taiwan is het drankje een hit. Want ook in de rest van Azië wordt het al een aantal jaar gedronken alsof het water is. In China worden de balletjes ‘Boba’ genoemd, wat borsten betekent. Waarom het zo immens populair is, is bij ons nog niet bekend. Wel denken we dat het komt doordat je kan kiezen uit ontzettend veel verschillende smaken. Ook zijn de tapioca balletjes een bijzondere ervaring; die knappen open in je mond als badparels of kaviaar.

Bubble tea is een echte hit. Het begon eerst in Amerika door te dringen in de Westerse wereld, doordat de grootste sterren er dagelijks mee gespot werden. In Nederland was het tot voor kort vooral verkrijgbaar in grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag, maar het duikt inmiddels op steeds meer plekken op.

Van taro tot agar: de bubble tea menukaart uitgelegd

Waar kun je bubble tea drinken?

Benieuwd hoe dit Aziatische drankje smaakt? Ga dan in Amsterdam langs bij A-Fusion of bij Bubble-Ground (de eerste echte Bubble Tea Bar van Nederland, in een zijstraat van de Amsterdamse Haarlemmerdijk) in Rotterdam bij Yo Yo of in Den haag bij 8tea5.

Ben je toevallig in Antwerpen, breng dan een bezoekje aan Jili. In dit fijne café op de Nationalestraat serveren ze de lekkerste boba van Antwerpen en omstreken.

K-ea in Rotterdam springt in op de hype van Koreaanse toast en boba

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.