Redactie
Redactie Inspiratie 24 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Dé Midden-Oosterse hotspot in Londen: Honey & Co (en ze hebben ook een kookboek!)

Hoewel de restaurants van Yotam Ottolenghi hoog op menig culinaire bucket list staan, is Honey & Co in Londen ook een zaak die niet mag worden overgeslagen. 

Honey & Co is opgericht door het Israëlische stel Itamar Srulovich en Sarit Packer. Hij werkt al in keukens zolang hij zich kan herinneren en zij was eerder kok bij NOPI en Ottolenghi. Hun stijl is dan ook te omschrijven als herkenbaar Midden-Oosters, met ook invloeden uit Egypte en Irak.

Het Café is sinds de opening in 2012 razend populair, en hoewel we er nog nooit geweest zijn ziet het er waanzinnig goed uit.


Je kunt er de hele dag door terecht, voor een snel ontbijtje doordeweeks of juist uitgebreid op zaterdag, een lekker taartje voor onderweg of een uitgebreid diner aan tafel.

Op het menu staan bekende en minder bekende gerechten uit de Midden-Oosterse keuken. Denk shakshuka, sabich (geroosterde aubergine met ei), rode falafel, kwartel met druiven en semolinacake met geroosterde vijgen. Yum!

Het kookboek

Nog maar een jaar geleden kwam hun eerste kookboek uit: Honey & Co – Ons eten uit het Midden-Oosten. Ook dit werd direct een groot succes.

Het boek staat vol recepten die ze koken in het café en hun privé keuken, met veel invloeden uit landen als Israël, Egypte, Libanon en Irak. En waar Yotam Ottolenghi bekend staat om zijn vega gerechten, deinzen ze bij Honey & Co niet weg voor een mooi stuk vlees of vis. Denk bijvoorbeeld aan gevulde sardines, lams shoarma en auberginerolletjes met granaatappel en walnoten.

Deze zomer brachten Itamar & Sarit een tweede boek uit: Honey & Co – The Baking Book. Hierin vind je logischerwijs het vervolg, met alleen maar zoete gerechten in dezelfde stijl. Helaas is deze nog niet verkrijgbaar in het Nederlands.

Honey & Co – Ons eten uit het Midden-Oosten is bij de (digitale) boekwinkel te koop voor €24,99. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.