Redactie
Redactie Drinken 24 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je exact de Dirty Martini die James Bond drinkt

In de nieuwste Bond film, Spectre, krijgt James zijn favoriete cocktail geserveerd: de martini, maar dan wel de dirty variant. 

Een dirty Martini is een klassieke droge martini, maar dan met een scheutje olijvensap en een olijfje als garnering. Extra speciaal, dus.

In Spectre kregen de acteurs die bartender speelden les van dé bartender van het Londense Savoy Hotel: Erik Lorincz. Hij leerde hen de klassieker maken waar Mr. Bond zo dol op is.

Met onderstaande tips, die Erik Lorincz aan GQ gaf, kun jij het thuis ook. Omdat er zo weinig ingrediënten worden gebruikt (alleen olijven, wodka en vermouth) is het verstandig om die van zo’n hoog mogelijke kwaliteit te gebruiken. De officiële dranksponsor van de film was overigens Belvedere wodka, dus niet zo gek dat dat ook de suggestie van de bartender is.

1. Zet een Martini-glas van tevoren koel. Doe vier groene olijven (Erik Lorincz gebruikt Nocellara del Belice olijven) in het glas van een cocktailshaker en plet ze met een muddler of stamper.

2. Hak stukjes ijs van een groot ijsblok (thuis raden we je aan om gewoon kleine ijsblokjes of crushed ijs te gebruiken). Doe de stukjes ijs in de shaker tot tweederde vol.

3. Giet er 60 ml goede wodka (Erik Lorincz gebruikt Belvedere) en 15 ml droge vermouth (van het merk Cocchi). Als je meer wil maken, blijf dan deze 4 op 1 ratio aanhouden.

4. Schud krachtig om het ijs lekker te laten mengen met de alcohol. Vijftien seconden zou genoeg moeten zijn.

5. Zeef het drankje in het gekoelde Martini-glas. Garneer met een olijfje.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.