Redactie
Redactie Inspiratie 25 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

De Michelinsterren van 2014 zijn uitgedeeld!

Restaurant De Leest in Vaassen, waar Jacob-Jan Boerma de sterren van de hemel kookt, heeft een derde Michelinster gekregen. Er zijn 9 nieuwe restaurants met 1 ster bijgekomen, en 3 nieuwe tweesterrenrestaurants. In totaal telt Nederland nu 105 sterrenzaken. Dat is wat Michelin vandaag bekend maakte in de nieuwe Michelingids voor 2014.

1 ster

Ron Blaauw heeft met zijn nieuwe Gastrobar 1 ster gekregen – dat was toch even spannend. Ook Lucas Rive in Hoorn en restaurant Bridges in hotel The Grand hebben 1 ster ontvangen. Andere nieuwe zaken met 1 ster: Spetters in Breskens, ‘t Lansink in Hengelo, ‘t Raedthuys in Duiven, Wereldmuseum in Rotterdam, Éleve in Leeuwarden en In de Molen in Onderdendam.

2 sterren

Er zijn 3 nieuwe tweesterrenrestaurants: Bord’Eau in Hotel de l’Europe, FG van Francois Geurds (voorheen: Ivy) en Fred in Rotterdam. Natuurlijk zijn er nog meer tweesterrenzaken die hun sterren behouden, zoals Beluga (Loves You) in Maastricht, maar ook &samhoud places, Ciel Bleu, Aan de Poel, De Kromme Watergang, De Lindenhof, Chapeau!, De Bokkedoorns, Boreas, Inter Scaldes, Da Vinci, Parkheuvel, De Zwethheul, De Leuf, De Treeswijkhoeve en Librije’s Zusje.

3 sterren

De Librije in Zwolle houdt zijn drie sterren. Restaurant De Leest in Vaassen gaat van 2 naar 3 sterren. Oud Sluis stopt helaas, zoals jullie weten. Er zijn dus nu weer twee 3-sterren zaken in ons land: De Librije en De Leest. Lees het report van Culy’s Joyce van restaurant De Leest van Jacob Jan Boerma hier.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.