Redactie
Redactie Inspiratie 25 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

De Michelinsterren van 2014 zijn uitgedeeld!

Restaurant De Leest in Vaassen, waar Jacob-Jan Boerma de sterren van de hemel kookt, heeft een derde Michelinster gekregen. Er zijn 9 nieuwe restaurants met 1 ster bijgekomen, en 3 nieuwe tweesterrenrestaurants. In totaal telt Nederland nu 105 sterrenzaken. Dat is wat Michelin vandaag bekend maakte in de nieuwe Michelingids voor 2014.

1 ster

Ron Blaauw heeft met zijn nieuwe Gastrobar 1 ster gekregen – dat was toch even spannend. Ook Lucas Rive in Hoorn en restaurant Bridges in hotel The Grand hebben 1 ster ontvangen. Andere nieuwe zaken met 1 ster: Spetters in Breskens, ‘t Lansink in Hengelo, ‘t Raedthuys in Duiven, Wereldmuseum in Rotterdam, Éleve in Leeuwarden en In de Molen in Onderdendam.

2 sterren

Er zijn 3 nieuwe tweesterrenrestaurants: Bord’Eau in Hotel de l’Europe, FG van Francois Geurds (voorheen: Ivy) en Fred in Rotterdam. Natuurlijk zijn er nog meer tweesterrenzaken die hun sterren behouden, zoals Beluga (Loves You) in Maastricht, maar ook &samhoud places, Ciel Bleu, Aan de Poel, De Kromme Watergang, De Lindenhof, Chapeau!, De Bokkedoorns, Boreas, Inter Scaldes, Da Vinci, Parkheuvel, De Zwethheul, De Leuf, De Treeswijkhoeve en Librije’s Zusje.

3 sterren

De Librije in Zwolle houdt zijn drie sterren. Restaurant De Leest in Vaassen gaat van 2 naar 3 sterren. Oud Sluis stopt helaas, zoals jullie weten. Er zijn dus nu weer twee 3-sterren zaken in ons land: De Librije en De Leest. Lees het report van Culy’s Joyce van restaurant De Leest van Jacob Jan Boerma hier.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
De Michelinsterren van 2014 zijn uitgedeeld!
Sluiten